Till umu.se

Umeå universitet

Studera i höst - Anmäl dig senast 16 april Partiernas datainsamling om väljarna — möjlighet eller utmaning för demokratin? Jesper Enbom, medier och kommunikation Tänk - ett vetgirigt magasin från Umeå universitet Svårt att välja - prata med en studievägledare

Nyheter

Succé för Umeå universitet möter

Succé för Umeå universitet möter

Demokrati Det var fullsatt i ljusgården i Lärarhuset när kultur och demokratiminister Alice Bah Kuhnke besökte Umeå universitet och samtalsserien Umeå universitet möter. Under serien möter höga företrädare för de politiska partierna forskare vid Umeå universitet.


Bildmuseets utställning topp 20 i Europa

Bildmuseets utställning topp 20 i Europa

Internationellt Den brittiska tidningen The Guardian har placerat Bildmuseets Dada är Dada på en lista över de 20 mest sevärda konstutställningarna i Europa just nu. Utställningen Dada är dada presenterar måleri, teckning, dokument, fotografi, collage, objekt, ljudinspelningar och film från en av 1900-talets mest inflytelserika konströrelser.


Kalendarium

Till kalendariet

Forskarbloggen

Asta Pellinen-Wannberg är professor i fysik och även verksam vid Institutet för rymdfysik i Kiruna. Hon har specialiserat sig för att studerade de starkt dopplerskiftade huvudekon från mindre än en millimeter stora meteoroider med EISCAT-radarn.

Reaching for the sky

Vad gör man inte för vetenskapen?

Ett ögonvittne

Alla blogginlägg