One page proposal workshop

Date: 2018-05-18
Time: 9:00 AM - 12:00 PM
The event is for: employees

Vaartoe och Grants Office inbjuder till one-page proposal workshop 18 maj

Har du en forskningsidé med samisk tematik som du vill ha feedback på, eller vill du bara hämta inspiration eller kanske hitta nya samarbetsytor med andra forskare inom området? Formatet ”one-page proposal” är en metod som passar för projektidéer i uppstartsfasen.


Fredagen den 18/5 klockan 9–12 anordnar Vaartoe i samarbete med Grants Office en workshop för affilierade forskare om att skriva one-page proposals. One-page proposal är ett sätt att hjälpa forskare att komma igång med sitt ansökningsskrivande som Grants Office brukar använda sig av. Det är en metod för att få ner en forskningsidé på papper för att exempelvis kunna identifiera lämpliga finansiärer, få syn på eventuella luckor som behöver utvecklas och skrivas fram tydligare, samt för att komma vidare i arbetet med att tänka ut en lämplig projektdesign. Ett one-page-proposal kan också vara ett sätt att få syn på möjligheter till samarbete med andra forskare.

Inför workshopen har alla som vill möjlighet att skicka in beskrivningar av sina forskningsidéer i form av ett one-page proposal (se instruktioner nedan). Under workshopen kommer de inskickade ansökningsidéerna att diskuteras av deltagarna. Bodil Formark och Anna-Lill Drugge från Grants Office kommer också att vara med och ge feedback. Du kan delta i workshopen även om du inte skickat in en egen text.

Anmäl ditt deltagande i workshopen på https://websurvey.textalk.se/start.php?ID=113435 senast tisdag 8 maj. Ange eventuella kostönskemål (vi bjuder på fika). Ange också om du kommer att skicka in ett eget proposal.

Om du vill skicka in ett one-page proposal: Använd nedanstående frågor som utgångspunkt när du skriver ditt proposal (max en A4 sida). Försök se till att du besvarar eller åtminstone förhåller dig till samtliga frågor._

• What is the project about?
• What is the scientific problem?
• What gap of knowledge(s) does your research idea adress?
• What is new with your approach?
• What is the overarching research question/aim?
• Where will the research field be after the project? What is your vision?
• Why are you the right person to carry out the project?

Texten skickas in senast onsdag 9 maj. Efter anmälan kommer du att få instruktioner om hur du skickar in din text.

Vad? One-page proposal workshop med Grants Office
Vem? Vaartoes affilierade forskare
När? Fredag 18 maj 9-12
Var? Lokal meddelas senare till dem som anmält sig.

Väl mött!
 


Organizer: Vaartoe - Centrum för samisk forskning, Grants Office
Contact person: Isabelle Brännlund
Mer info
Event type: Workshop
Add to your Calendar