Till umu.se

DN: ”Tekniken kan förbättra världens matproduktion”

[2017-09-19] En stjärnrestaurang i Göteborg har för första gången serverat en Crispr-måltid. I Sverige är de genförändrade grönsakerna än så länge tillåtna. Men forskare är oroliga för att EU kommer att begränsa användningen på samma sätt som för GMO. När internationella växtforskare i somras besökte Sverige ordnade Umeåprofessorn Stefan Jansson så att de fick prova hans egenodlade Crispr-kål på restaurangen Sjömagasinet i Göteborg.

Läs nyheten

Redaktör: Ingrid Söderbergh

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet//.cid285383


Kommunikatörer

Presschef 

Mattias Mitz
Tel: 090-786 50 89
Mobil: 070-610 08 05
(vx 090-786 50 00)
press@umu.se
mattias.mitz@umu.se

Medicinsk fakultet

Daniel Harju
Tel: 090-786 64 65

Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Ingrid Söderbergh
Tel: 090-786 60 24
Mobil: 070-604 03 34

Humanistisk fakultet

Per Melander
Tel: 090-786 93 79

Samhällsvetenskaplig fakultet

Eva Stoianov
Tel: 090-786 62 28

Lärarhögskolan

Vakant (presschef)
Tel: –