Het kamp i kallt väder - KBC Stafetten 2018

[2018-03-01] 13 lag tävlade igår om priserna vid mycket låga temperaturer. Runt 50 åskådare följde lagarna och kämpade mot kalla fötter.

Bergsprisets vinnare Per Gardeström
Per Gardeström vann Bergspriset

Lagånden var på top i alla tretton lag när de kämpade mot kylan för de tre priserna på KBC Stafetten 2018. Minus 20 grader visade termometern ich ett perfekt spår bidrog till att gårdagens tävling blev den snabbaste i KBC Stafettens långa historia.

Teamet Snökanonerna lyckades igen vinna trots Ludvig Edmanns uppenbara problem med kurvorna på tredje spåret. De andra medlemmarna i det vinnande laget - Thomas Wågberg, Martin Rosvall och Madelene Homgren levde upp till förväntningarna och vann tavälingen före laget Medchem eller MotKem som avslutade endast 1:24 minuter bakom.

VOINFRASKITEAM, lokalförsörjningsenhetens favorit, kom bara 3:07 minuter efter vinnarna in på tredje plats.

Slagskeppets vinnare: ROOMIES
The Roomies vann priset för bästa Sklagskeppet:  Karen Kloth, Jean Claude Nzayisenga, Andreas Schneider, Barbara Terebieniec

En mycket imponerande prestation visade Roomies som vann priset i klassen "Slagskeppet", med fyra personer på ett par skidor. Per Gardeström, tidigare vetenskaplig samordnare av KBC, och deltagare på KBC stafetten i många år vann för första gången Bergspriset.

Den övergripande bästa tävlingen i hennes liv gjorde Laxmi Mishra. Hon stod på skier för första gången någonsin och åkte säkert det sista varvet i temaet "The Green Dream Team - Photosynthesis rules" i mål .

45 minuter efter starten blev KBC stafetten 2018 avslutat med prisutdelningen som verkställdes av Stefan Björklund, vetenskaplig samordnare för KBC. Hans team missade segern pga Martin Rosvall's slutspurt i team Snökanonerna. Blixtsnabbt flög han förbi ledande Medchem eller MotKems slutlöpara Ronnie Berntsson.

The Winners: Snökanonerna
Ludvig Edman, Thomas Wågberg, Martin Rosvall, Medelene Holmgren i teamet Snöåkarna van KBC stafetten 2018 och åkte sträckan på 16:27 minuter.

Redaktör: Eva-Maria Diehl

Adress till nyheten: