Till umu.se

Sök forskning

Nya kulinariska rum i Sverige

Projekttitel

Nya kulinariska rum i Sverige: gourmetrestaurangers betydelse för regional utveckling och skapandet av nätverk mellan landsbygdens matproducenter och konsumenterna

Projektstatus

Pågående

Ämnesområden

Övrig samhällsvetenskap

Forskningsledare

Ute Walter, Enheten för restauranghögskolan

Mat och gastronomi har identifierats som verktyg för att bidra till utvecklingen av landsbygden. Till exempel förväntas matproduktion och gastronomi att locka turister. Produktion måste ses i samband med konsumtion och detta kan exemplifieras med gourmetrestauranger och deras intresse för att använda mat från ofta närliggande producenter. Detta projekt syftar till att analysera hur gourmetrestauranger bidrar till att skapa nya kulinariska rum i Sverige. Projektet svarar på forskningsfrågor om spridning av gourmetrestauranger, deras användning av lokala produkter, och relationerna mellan gourmetrestauranger och regionala livsmedelsproducenter.

Projektmedlemmar

Namn Titel Examen Finansiering
Ute Walter Universitetslektor
Dieter Müller Professor

Extern finansiering (1000 SEK)

Huvudman Finansiär 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Ute Walter Formas

Tillbaka till populärbeskrivning


Sidansvarig: Presskontakt

Utskriftsversion

Prenumerera på forskningsnyheter

Följ våra forskningsnyheter som RSS-flöde: Forskningsnyheter