......

 
Till umu.se

Evenemang

Umeå universitets forskare sprider sin kunskap och sina forskningsresultat utanför universitetet genom olika typer av evenemang och öppna föreläsningar.

Du kan också besöka en disputation, då en forskarstuderande försvarar sin doktorsavhandling offentligt. I högerspalten ser du vilka disputationer som är aktuella för tillfället.

Vissa arrangemang är årligt återkommande medan andra anordnas vid särskilda tillfällen. I kalendariet nedan finns information om vilka öppna föreläsningar som är aktuella just nu.

Umeå universitets kalendarium

April 2015

11 april–17 maj

Givandets kör och Tiggandets kör

Utställning Cecilia Parsberg visar kronverket från sitt fleråriga konstprojekt Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige? Cecilia Parsberg doktorerar sedan 2011 i fri konst vid Umeå Konsthögskola/Konstnärliga Forskarskolan i Lund.

19 april kl 14.00–15.00

Finn Arne Jørgensen om Rafael Lozano Hemmers konst

Föreläsning Om relationer mellan kropp, information och konst handlar idéhistorikern Finn Arne Jørgensens föreläsning i anslutning till Rafael Lozano-Hemmers utställning på Bildmuseet.

20 april kl 08.30–12.00

När samhällsutmaningar driver samverkan - hur ska universitetet organisera sig?

Workshop En workshop om universitetets organisering för att, i nära samverkan med externa aktörer, möta samhällsutmaningar.

21 april kl 18.30–19.30

Film / Microbrigades av Florian Zeyfang

Övrigt "Microbrigades – Variations of a Story" (31 min) handlar om kollektiva husbyggen på Kuba. Filmen visas anslutning till utställningen The Spaces Between.

22 april kl 12.15–13.00

Land Grabbing in Northern Mocambique

Föreläsning Del 1 av UpF:s serie om "Säkerhet" handlar om "land grabbing" i norra Moçambique. I samarbete med Afrikagrupperna, Vi har förmånan att kunna presentera Sheila Rafi från organisationen Livaningo. OBS! På engelska.

23 april kl 09.00–12.00

Kortkurs: Gör din egen affisch med Illustrator

Kurs/utbildning Adobe Illustrator är ett mycket användbart verktyg för den som vill skapa exempelvis grafiska element och trycksaker. Kursen går igen hur man går till väga för att göra affischer i Illustrator, och fungerar också som en introduktion till programmet.

23 april kl 12.10–12.50

G2

Kultur på campus G2s unika sound består av en mix av pop och amerikansk rootsmusik - ett recept som lyckats samla både en yngre och äldre publik och som ligger till grund för deras framgångar, inte minst i USA, där de turnerat flitigt och på bara några få år blivit synonyma med Europeisk bluegrass i världsklass.

23 april

TedX Umeå

Konferens TEDx-arrangemangen har blivit en stor succé över hela världen med föreläsningar av hög kvalitet. I april är det dags för Umeås andra TEDx, den förra för två år sedan blev snabbt fullbokad.

24 april kl 07.30–09.00

Frukostseminarium: Giftfri miljö, giftfritt byggande – material och innemiljö

Seminarium KOMIN och Nätverket bjuder till seminarium om "Erfarenheter av krav på giftfria material/miljö" och "Hur ämnen i luften påvekar oss".

25 april kl 12.00–16.00

Sju bilderböcker av 167 barn

Utställning Sju bilderböcker visas på Bildmuseet
 under en enda dag. De är skapade av förskoleklasser som besökt utställningen "Årets svenska bilderbok / Dom som är kvar" och därefter skapat i vår bildverkstad.

28 april kl 08.30–12.00

Samverkan för ökad kvalitet i utbildningen

Workshop En workshop om utbildningssamverkan vid Umeå universitet och om hur relevant samverkan i utbildningsprogram kan stärka utbildningens kvalitet.

28 april kl 13.00–16.00

Kortkurs: Den akademiska postern

Kurs/utbildning Vad ska man tänka på när man använder sig av en poster för att presentera sin forskning? Vid detta kurstillfälle samlar HUMlab en bred grupp av medarbetare som kan ge dig feedback på din poster ur en rad olika perspektiv.

28 april kl 18.30–19.30

Extra kvällsvisning

Övrigt En extra kvällsvisning av Bildmuseets aktuella utställningar.


Maj 2015

5 maj kl 18.30–20.00

Extra kvällsvisning

Övrigt Museiintendent Lisa Lundström ger en visning av Bildmuseets aktuella utställningar.

7 maj kl 12.00–13.00

Arcum lunchseminarium Maj 2015

Seminarium Arcum invites to a lunch seminar May 7, 12.00-13.00 at Universitetsklubben.

7 maj kl 13.00–16.00

Kortkurs: Introduktion till filmklippning

Kurs/utbildning Redigering och klippning är en viktig del av filmskapandet, och spelar stor roll för filmens konstnärliga uttryck. Denna kurs syftar till att ge en förståelse för klippningens funktion i arbetet med att sammanställa en film.

12 maj kl 07.30–09.00

Sleep Talk, frukostföreläsning om Music Tech Fest, en innovationsfestival som skapar framtidens musik!

Föreläsning Frukostföreläsning med Music Tech Fests grundare Michela Magas och dess producent Andrew Dubber.

16 maj kl 14.00–18.00

Vernissage: Konsthögskolans masterutställning

Utställning Konsthögskolans masterutställning Between the Devil and the Deep Sea öppnas

19 maj kl 13.15–15.00

The evolution of green entrepreneurship in a global setting.

Föreläsning Geoffrey Jones, Isidor Straus professor i Business History vid Harvard Business School, Institutionen för Geografi och ekonomisk historia. Under sitt besök ger Jones ett seminarium där han presenterar sin pågående forskning rörande utvecklingen av grönt/hållbart entreprenörskap ur ett globalt perspektiv.

20 maj–21 maj

From Media to Materialities. Mapping the afterlife of digital technoloiges

Konferens Konferensen kommer att samla ett trettiotal nationella och internationella forskare inom humaniora och samhällsvetenskap som utifrån olika perspektiv studerar elektronikavfall (e-avfall).

21 maj kl 13.00–16.00

Kortkurs: Introduktion till musikinspelning

Kurs/utbildning Hur kan du på ett snabbt och effektivt sätt komma igång med egen musikinspelning? Vilka verktyg finns tillgängliga? Vilka är de största skillnaderna mellan en professionell produktion och en hemmainspelning?

21 maj kl 17.00–19.00

Cultures of Distraction

Seminarium Seminar with Petra Löffler, Humboldt-University in Berlin.

22 maj kl 09.00–15.00

Idrottshögskolans dag

Konferens Idrottshögskolans dag välkomnar personal och studenter vid Umeå universitet samt externa idrottsintresserade till att ta del av den idrottsvetenskapliga forskningen som bedrivs vid Umeå universitet.


Sidansvarig: Presskontakt
2014-10-13

Utskriftsversion