Evenemang

Umeå universitets forskare sprider sin kunskap och sina forskningsresultat utanför universitetet genom olika typer av evenemang och öppna föreläsningar.

Du kan också besöka en disputation, då en forskarstuderande försvarar sin doktorsavhandling offentligt. I högerspalten ser du vilka disputationer som är aktuella för tillfället.

Vissa arrangemang är årligt återkommande medan andra anordnas vid särskilda tillfällen. I kalendariet nedan finns information om vilka öppna föreläsningar som är aktuella just nu.

Umeå universitets kalendarium

Evenemangstyp: Seminarium

Maj 2018

22 maj kl 10.00–11.00

European Research Council (ERC) – Individuella karriärmedel

Seminarium Under det här seminariet får du som är forskare eller administratör information om kommande utlysningar inom Europeiska forskningsrådet, ERC. ERC:s uppdrag är att främja spetsforskning, tvärvetenskapliga projekt och banbrytande idéer som drivs av forskare själva. Varmt välkommen!

31 maj kl 10.00–16.00

Information och dialog med Vinnova om finansiering av åtta nya kompetenscentrum

Seminarium Vinnova har nyligen utlyst medel för finansiering av åtta nya kompetenscentrum, där akademi, näringsliv och offentlig sektor ska arbeta tillsammans för att ta fram ny kunskap. Med anledning av denna viktiga utlysning kommer Vinnova till Umeå för att berätta mer och föra en dialog med intresserade. Välkomna till en spännande dag!


Juni 2018

1 juni kl 12.00–13.00

Umeå universitet möter: utrikesminister Margot Wallström

Seminarium Demokratins globala utmaningar och möjligheterna för en feministisk politik. Det är två av de frågor som utrikesminister Margot Wallström kommer att få diskutera med universitetets forskare under Umeå universitet möter, kl. 12.00 den 1 juni. Moderator är Sverker Olofsson.

11 juni kl 13.00–14.00

Marie Sklodowska Curie – Individual Fellowships (IF)

Seminarium Vill du som forskare prova på att arbeta utomlands eller själv agera värd för internationella forskare? Kom och lär dig mer om vilka möjligheter som finns via Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowships. Varmt välkommen!


Sidansvarig: Presskontakt

Utskriftsversion