Till umu.se

Forskarfredag 2016

Fredagen den 30 september är det dags för Forskarfredag. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter för att visa hur spännande och kul forskning är. I år finns också möjlighet för skolor att "låna en forskare".

Forskare och studenter från Umeå universitet och Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) kommer att fylla fredagskvällen med experiment, förevisningar, fysik-/kemishow och andra aha-upplevelser!

Kom och ta reda på hur en dator jobbar egentligen, hur artificiell fotosyntes fungerar och mycket mer.

Helena Näs från Naturvetenskapens och matematikens didaktik tillsammans med kemidraken Berta, Fredrik Georgsson från Kansliet för teknik och naturvetenskap, Patrik Norqvist från Institutionen för fysik, Solomon Tesfalidet från Kemiska institutionen, Linda Berggren och Sofia Rapo, Institutionen för kostvetenskap, Fredrik Karlsson och Jenny Holmberg, Institutionen för klinisk vetenskap och logopedi, Eva Mårell-Ohlssons studenter visar sina projekt där du kan bl a testa att se Virtual Reality-film, Sebastian Sjöquist och Umeå Lunar Venture berättar om forskningsprojektet som ska ta Umeå universitet till månen, samt FOI med spännande experiment.

Hela programmet som pdf

Den populära Fysik-/kemishowen kommer att ske kl 17 och kl 19 i Polishögskolans aula (ett stenkast från Umevatoriet), och biljetter finns att hämta på Umevatoriets kafé från kl 16.00 den 30/9. Först till kvarn gäller!

Dag: Fredag 30 september
Tid: kl. 16.00–20.00
Plats: Umevatoriet, Umestan
Fri entré.


Sidansvarig: Presskontakt

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Marianne Eik
Umevatoriet

Kontaktformulär

Forskarfredag logo 2014
Logotyp Umevatoriet

Bild: Umevatoriet

VA logotyp
FOI - Logotyp

Bild: FOI