Annika von Hausswolff om Ana Mendieta

Datum: 2017-10-08
Tid: 14.00 - 15.00
Plats: Bildmuseet
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

Den här föreläsningen är tyvär inställd på grund av sjukdom. Vi hoppas hitta ett nytt datum! Evenemanget ligger kvar till vidare för att sprida informationen till dem som redan planerat att gå.

--------------------

Body Double är titeln på Annika von Hausswolffs föreläsning denna söndagseftermiddag med utgångspunkt i Ana Mendietas konst. Fri entré.

Annika von Hausswolff är konstnär och undervisar också vid Akademin Valand i Göteborg. Bildmuseet har bjudit in henne att föreläsa i anslutning till den stora utställningen Ana Mendieta / Omsluten av tid och historia som pågår till 22 oktober på museets två översta våningar. Så här presenterar hon sitt föredrag:

"Ana Mendietas bildvärld är sprungen ur en tid väldigt olik vår egen, dock innehåller den ett konstnärligt sprängstoff som nog aldrig kommer att klinga av.

Jag kommer i mitt föredrag att diskutera och jämföra utvalda konstverk av Ana Mendieta med mina egna bilder samt andra konstnärskap från Norden. Titta på gemensamma nämnare vad gäller motiv och förhållningssätt men även avgörande skillnader i attityd och konsekvenser. Utifrån min position som bildkonstnär skall jag föra en dialog mellan konstnärskap med hjälp av bilder genom tid och rum.

Titeln BODY DOUBLE handlar om konstnärliga strategier i gestaltandet av den egna kroppen. Kroppen som verktyg, ämne och symbol."

Bildmuseets Ana Mendieta-utställning är den största presentationen av Mendietas konstnärskap som visats i Sverige. Den presenterar hennes fängslande konstnärskap genom 21 filmer och ett urval fotografier, grafiska verk och objekt. Läs mer här:
Ana Mendieta / Omsluten av tid och historia


Arrangör: Bildmuseet
Kontaktperson: Bildmuseet
Telefon: 0907867400
Evenemangstyp: Föreläsning
Lägg till i din kalender


Avhandlingar i det digitala vetenskapliga arkivet

Kommande avhandlingar (DiVA)

Senast publicerade avhandlingar (DiVA)