Sidansvarig: Presskontakt

Utskriftsversion

Prostatakampanjen

I kampen mot prostata-cancer vandrar Robert Aschberg och Gert Fylking från Ystad till Haparanda på 100 dagar. Lördag den 16 maj går de in i Umeå.

Gå med Gert och Robert på lördag den 16 maj från Tegs centralskola kl 12.30 till Rådhustorget! Där kan du också se direktsändningen och skänka pengar söndag den 17 maj klockan 19.

Programmet visas i TV 8.
Följ vandringen här

Varje år upptäcks cirka 9 000 nya fall av prostatacancer. Drygt en tredjedel av all cancer hos män är prostata- cancer. Omkring 2 500 män dör årligen i sjukdomen i Sverige.

Mustaschkampen är Cancer- fondens kampanj mot prostatacancer. Kampanjen pågår 1–31 maj och syftar till att öka medvetenheten om prostatacancer och samla in pengar till fortsatt forskning.

Anders Bergh, professor vid Umeå universitet och över- läkare på Norrlands universitetssjukhus, är en av mustaschkampens ambassadörer.
De övriga är: Hans Tilly, Magnus Samuelsson, Robert Aschberg, Henrik Hammar och Gert Fylking. Alla har egna insamlingar på webben.Stöd Anders Berghs insamling härForskare vid Umeå uni- versitet har under lång tid bedrivit omfattande, framstående forskning om prostatacancer. Umeå- forskarna har framförallt koncentrerat sig på att utveckla metoder för att hitta och diagnostisera prostatacancer, och att finna de faktorer som orsakar cancern – men de arbetar även med att utveckla bättre behand- lingsmetoder.

Läs mer om cancer- forskning vid Umeå universitet.

Pressinformation

Presschef

Mattias Mitz
090-786 50 89
070-610 08 05
mattias.mitz@umu.se