Nationell klinisk forskarskola i odontologi

Den nationella kliniska forskarskolan i odontologi bedrivs i nära samarbete med folktandvården och den privata tandvården. Förutom vid Umeå universitet ingår doktorander vid Karolinska Institutet, Malmö högskola och Göteborgs universitet.

Foto: Johan Gunséus.

Syftet med forskarskolan är att stärka utvecklingen av behandlingsforskning i svensk tandvård och stimulera utbildningen av forskare med rätt kompetens och nätverk för framtiden.

Forskarskolan har en tydlig inriktning mot klinisk forskning och mot de av Socialstyrelsen och SBU definierade vetenskapliga kunskapsluckor i odontologisk behandling.

Forskarskolan vänder sig till kliniskt verksamma tandläkare och tandhygienister. Att vara antagen till en forskarutbildning är en fördel men inte ett krav för att söka en plats i den Nationella kliniska forskarskolan i odontologi.

Mer om forskarskolan:

Nationell klinisk forskarskola i odontologi