Aktum

Aktum är Umeå universitets medarbetartidning som utkommer med 4 nummer per år.

Här på Aktums webbsida finns alla nummer av Aktum sedan 2001, och ett urval av Aktums artiklar från åren 2009–2012. Därefter finns Aktums digitala närvaro på aktum.umu.se.

Nyheter från Aktum

Välkommen till Arkitekthögskolan

2017-07-03
En exteriör som drar till sig uppmärksamhet på långt håll och en interiör som skiljer sig avsevärt från de allra flesta utbildningsmiljöer. Men hur ter sig vardagen på Arkitekthögskolan för personal och studenter? Aktum bokar in en dag i huset vid älven och öppnar sinnena för intryck.

Avslutar alla investeringar i fossila bränslen

2017-03-13
Som fjärde lärosäte i landet har Umeå universitet tagit beslut om att avsluta alla investeringar i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Umeå universitet slutar investera i fossila bränslen

2017-03-13
Umeå universitet avslutar alla sina investeringar exempelvis i fonder och aktier i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Priviligierad som svensk, diskriminerad som same

2017-02-24
Kautokeino eller Guovdageaidnu är en ort i Nordnorge där den samiska kulturen är helt dominerande. Detta var också anledningen till att jag i höstas valde att läsa samiska vid Högskolan i Guovdageaidnu, som är något så unikt som en samisk högskola.

Umeåforskare till SSF-konferens

2017-01-13
17-18 januari ordnar SSF en konferens där flera hundra forskare deltar och resultaten av den halv miljard kronor som satsats på forskning inom infektionsbiologi och kliniska biomarkörer presenteras. Bland annat medverkar Umeåforskarna Åke Forsberg, Mikael Elofsson och Clas Ahlm.

Fler Aktum-nyheter

Vakant
Kommunikationsenheten,
Umeå universitet

Samverkanshuset, Universitetstorget 4

Aktum – äldre nummer

Från nr 2/2012 återfinns Aktums tema-artiklar, Personalbloggen och pdf:er på  Aktum Online.

Äldre nummer