Aktum

Aktum är Umeå universitets medarbetartidning som utkommer med 4 nummer per år.

Här på Aktums webbsida finns alla nummer av Aktum sedan 2001, och ett urval av Aktums artiklar från åren 2009–2012. Därefter finns Aktums digitala närvaro på aktum.umu.se.

Nyheter från Aktum

Avslutar alla investeringar i fossila bränslen

2017-03-13
Som fjärde lärosäte i landet har Umeå universitet tagit beslut om att avsluta alla investeringar i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Umeå universitet slutar investera i fossila bränslen

2017-03-13
Umeå universitet avslutar alla sina investeringar exempelvis i fonder och aktier i företag som utvinner, förädlar eller distribuerar kol, olja eller gas, så kallade fossila bränslen.

Priviligierad som svensk, diskriminerad som same

2017-02-24
Kautokeino eller Guoavdageaidnu är en ort i Nordnorge där den samiska kulturen är helt dominerande. Detta var också anledningen till att jag i höstas valde att läsa samiska vid Högskolan i Guoavdageaidnu, som är något så unikt som en samisk högskola.

Umeåforskare till SSF-konferens

2017-01-13
17-18 januari ordnar SSF en konferens där flera hundra forskare deltar och resultaten av den halv miljard kronor som satsats på forskning inom infektionsbiologi och kliniska biomarkörer presenteras. Bland annat medverkar Umeåforskarna Åke Forsberg, Mikael Elofsson och Clas Ahlm.

Hjältemodig hedersdoktor med starkt band till Umeå

2016-10-06
I samband med Årshögtiden besöks Umeå universitet av hedersdoktor Denis Mukwege som kämpar mot det sexuella våldet i Demokratiska republiken Kongo. Vid besöket talar han om vägen till fred i hemlandet och deltar vid en filmvisning.

Fler Aktum-nyheter

Sidansvarig: Michael Nordvall

Vakant
Kommunikationsenheten,
Umeå universitet

Samverkanshuset, Universitetstorget 4

Aktum – äldre nummer

Från nr 2/2012 återfinns Aktums tema-artiklar, Personalbloggen och pdf:er på  Aktum Online.

Äldre nummer