Aktum

Aktum är Umeå universitets medarbetartidning som utkommer med 4 nummer per år.

Här på Aktums webbsida finns alla nummer av Aktum sedan 2001, och ett urval av Aktums artiklar från åren 2009–2012. Därefter finns Aktums digitala närvaro på aktum.umu.se.

Nyheter från Aktum

Magasinet Tänk – vinnare av Svenska Publishingpriset

2014-10-07
Umeå universitets magasin Tänk vann Svenska Publishingpriset 2014 – för porträtt med stark personlighet, foto som får ta plats och en utmärkt teknisk produktion.

57 miljoner till forskningsprojekt som kan leda till nya genombrott

2014-10-02
Två forskningsprojekt med huvudsökande från Umeå universitet tilldelas tillsammans närmare 57 miljoner kronor de kommande fem åren i en satsning från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Dessutom får Umeå universitet ta del av stora anslag som fördelats till nationell infrastruktur inom livsvetensk...

Forskare lär mer om klimatpåverkan

2014-03-14
Det behövs mer kunskap om hur klimatförändringar påverkar hälsan. I ett innovativt biståndsprojekt har därför forskargrupper i Umeå och Yogyakarta, Indonesien, skapat en bred tvärvetenskaplig forskningsplattform. Projektet avslutades i december 2013 med en stor katastrofsimulering.

Så ska genombrottsforskningen öka i Sverige

2014-03-10
Stoppa slentrianbefordringarna, öka mobilitetskraven och våga främja elitism. Då kan genombrottsforskningen öka, menar Gunnar Öquist, som utrett varför Sverige halkat efter som forskningsnation.

Fler Aktum-nyheter

Sidansvarig: Michael Nordvall
2014-02-04

Anette Olofsson
Kommunikationsenheten,
Umeå universitet

Samverkanshuset, Universitetstorget 4

Mobil:  070-309 58 54

Aktum – äldre nummer

Från nr 2/2012 återfinns Aktums tema-artiklar, Personalbloggen och pdf:er på  Aktum Online.

Äldre nummer