Aktum

Aktum är Umeå universitets medarbetartidning som utkommer med 4 nummer per år.

Här på Aktums webbsida finns alla nummer av Aktum sedan 2001, och ett urval av Aktums artiklar från åren 2009–2012. Därefter finns Aktums digitala närvaro på aktum.umu.se.

Nyheter från Aktum

Grönt är skönt — även på julbordet

2017-12-22
Kalvsylta, grisfötter och lutfisk. Traditionella maträtter som alltmer sällan syns på våra julbord. Björn Norén på Restauranghögskolan ser en grön trend bland julens anrättningar.

Biomarkörer leder till individuellt mest effektiva prostatacancerbehandlingen

2017-11-28
Spår i blodet av tumörutsöndrade biomarkörer skulle kunna användas för att identifiera vilka patienter med svår kastrationsresistent prostatacancer som skulle gynnas av nya målsökande behandlingar. Forskningen vid Umeå universitet syftar till att utveckla en metod för individanpassad och skräddarsyd...

Välkommen till Arkitekthögskolan

2017-07-03
En exteriör som drar till sig uppmärksamhet på långt håll och en interiör som skiljer sig avsevärt från de allra flesta utbildningsmiljöer. Men hur ter sig vardagen på Arkitekthögskolan för personal och studenter? Aktum bokar in en dag i huset vid älven och öppnar sinnena för intryck.

Fler Aktum-nyheter

Vakant
Kommunikationsenheten,
Umeå universitet

Samverkanshuset, Universitetstorget 4

Aktum – äldre nummer

Från nr 2/2012 återfinns Aktums tema-artiklar, Personalbloggen och pdf:er på  Aktum Online.

Äldre nummer