Google-föreläsningar 1–2 november

Måndagen 1 november håller Lars Jerkland, Google, en föreläsning – öppen för alla – om sitt arbete inom Google. Dagen därpå är han också huvudtalare vid konferensen "Open Source 2010" på Umeå Folkets hus.

Lars Jerkland, EMEA, Inside Sales Manager på Google, är alumn vid Umeå universitet, och har fått sin utbildning vid Handelshögskolan. Han är nu ansvarig för försäljning av ”Apps and Search” mot små och mellanstora företag i Europa. Han besöker Umeå universitet för att föreläsa och för att diskutera framtida samarbete.Läs intervjun med Lars Jerkland

Öppen föreläsning för studenter, anställda och allmänhet

Den 1 november klockan 15.00–17.00 håller han en föreläsning i ljusgården, Lärarutbildningshuset:
"Google från insidan – en resa i molnet och att jobba med konstant förändring"

Open Source-konferens

Den 2 november medverkar Lars Jerkland också vid konferensen "Open Source" 2010 på Umeå Folkets hus. Där medverkar också Lars Wahlund, pensionsmyndigheten, Göran Westerkund, Kivos, samt Claes Thegemark, e-delegationen.

Hela konferensprogrammet finns på www.ucoss.se

Konferensen ingår i projektet Open Kvarken som är ett gemensamt EU-projekt mellan Västerbotten och Österbotten inom ramen för Botnia-Atlantica. Syftet är att sprida information om öppen källkod/programvara och öppna standarder till näringslivet, offentlig förvaltning, politiker, företrädare för myndigheter, beslutsfattare och privatpersoner.

Tävla om Android-telefon

Ladda ned mobilprogrammet Gowallaoch gå vår tripp runt campus, så har du chans att vinna en Android-telefon.