HeadlineImage

International Week 2011, 14–17 november

Umeå universitet presenterar den fjärde upplagan av International Week, en mångfacetterad kulturvecka där vi vill visa upp kulturyttringar från hela världen! Tillsammans med olika föreningar och organisationer lokalt och nationellt har vi i årets upplaga kokat ihop ett spännande program med fokus på internationell film, musik och mat!

Ett evenemang för alla

International Week är ett evenemang för alla att ta del av på campus. Studenter och personal på universitetet såväl som alla andra i Umeå är välkomna! Tanken med veckan är att de flesta programpunkter ska vara i öppna lokaler och vid tider då många inte har något schemalagt, detta så att det ska vara så enkelt som möjligt att ta del av programmet utan att behöva boka in eller avsätta alltför mycket tid för det.

International Week är en del av universitetets ambitioner att utöka internationaliseringen på hemmaplan. Tanken är att på ett lättillgängligt sätt kunna visa upp kulturella uttryck från olika delar av världen, och därigenom öka förståelsen för andra kulturer.

Kultur für alle!

Varje dag kommer det att ordnas med internationella maträtter till lunch över hela campus, musikuppträdanden och film i Dramastudion. I repertoaren av musikakter under veckan ses bland annat akustisk country i form av Sandy Hill stringband, och det av folkmusik inspirerade Laservågen. Förutom detta utlovas bland annat en afrikansk trumworkshop, mingel på "Student Interaction Day" och en internationell klubbkväll på Scharinska Villan. Förutom luncherna är allt dessutom helt gratis!

International Week organisaras av International Office i samarbete med Rättighetscentrum Västerbotten, Umeå kommun, Folkets Bio i Umeå, Jamo Jamo Arts, Internationella studenter i Umeå, Forskningsarkivet (Umeå universitetsbibliotek),Ubmejen sámien studentij seäbrrie, Scharinska Villan, Kultur på campus, GN-catering, Eurest, Café Noni, Star Audio med flera.

Foto: Mattias Pettersson

För ytterligare information, kontakta:

Petter Forssell
Projektledare,