Miljövecka på campus 2009

För tredje året i rad genomför Umeå Akademiska Miljöförening och Umeå universitet en Miljövecka på Campus. Evenemanget är ett samarbete mellan Kultur på Campus, Studentprästerna, Studenthälsan, Umeå Studentkår samt ett antal olika studentföreningar och organisationer.

Syftet med denna vecka är att lyfta miljöfrågan och öka medvetenheten bland studenter och anställda på universitetet. I år har vi ett gediget program med tema "Hållbar utveckling". Var och en av de tre dagarna under veckan står för en av de tre aspekterna av hållbar utveckling - det sociala, ekologiska och ekonomiska.

Varje dag kl 10.00-14.00
Gratis cykelreparation för studenter på Campusområdet. Fokus på "Hållbart resande" - information, tävling med fina priser samt utställning av en elbil.

Tisdag 5 maj - Tema "socialt"

Kl 12.10-12.50
Tom Juslin - föreläsning och fotoutställning "Klimatresan".
Plats: Universum, plan 2

Onsdag 6 maj - Tema "ekologiskt"

Per Holmgren

Kl 10.00-14.00
Montermässa på Universum
Föreningar och företag visar upp sitt miljöarbete, det bjuds på smakprover och tankeväckande information.
Plats: Universum plan 2.

Kl 12.15-13.00
"Mat och klimat" - Lunchföreläsning med meteorologen och författaren Pär Holmgren om hans nya bok.
Lokal: Aula Nordica. I samarbete med Din Bok.

Torsdag 7 maj - Tema "ekonomiskt"

Kl 10-16
Klädbytardag. Ta med kläder som du tröttnat på och byt ut dem mot andra. Det skall vara hela och rena klädesplagg!
Plats: Universum, plan 2.

Kl 12.30-13
Modevisning med ekologiska- och second hand-kläder.
Lokala butiker visar upp sitt senaste klädutbud med hjälp av lokala modeller.
Plats: Universum, plan 2.

Kl 13.00-14.00
"1 helt vanlig ren och vit t-shirt" - Föreläsning med Karin Stenmar, DEM Collective.
Grundare av klädföretaget Dem Collective vars affärsidé grundar sig på att förena ekologi, etik, kvalité och genomtänkt design.
Lokal: Hörsal A i Lindellhallen, Fritt inträde.

Sidansvarig: Michael Nordvall

Årets tema:
Hållbar utveckling

Affisch för Miljövecka på campus 2009

Klicka på bilden för större vy (för utskrift: använd pdf:en nedan)