HeadlineImage

Valborg på campus 2011 – programmet

För sjätte året i rad ger vi alla Umeåbor chansen att tillsammans fira vårens ankomst. Valborgsfirandet den 30 april bjuder på många trevliga inslag för både stora och små. Brasan tänds kl 20.00. Vi lockar med ett brett programutbud, bl.a. brasa, körsång, vårtal, marknad, underhållning, barnaktiviteter, fika, mat, sång och musik. Konsert med Syket och Sideshow Stringband.

Läs mer om banden på Kultur på campus hemsida.

Valborg på campus kommer som i fjol att äga rum på campusängarna, mellan Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Teknikhuset och Beteendevetarhuset.

Program - kl 18.00–21.30

18.00 Inger Ljung och Beppe Starbrink hälsar välkomna
18.05 Umeå pop- och rockkör
Missa inte kören som sjunger rock- och poplåtar från 1960-talet och framåt. Räkna med ös! Under ledning av Ange Turell.
18.30 Sideshow Stringband
Bluegrassband från Umeå som förutom egna låtar även har alster av Emmylou Harris och Gram Parsons på sin repertoar.
19.00 Vårdikten
Under högtidliga former presenteras vinnaren i tävlingen ”Vårdikten”. I samarbete med Strömpilen.
19.15 The Midnight Soul Band
Det tolv personer starka Midnight Soul Band spelar soul med mycket hjärta och känsla. Det blir kör, det blir blås och framför allt blir det fullt ställ när bandet levererar de amerikanska soulhitsen från det sena 1960-talet.
19.50 Valborgskören
Umeå Studentkör, Umeå Nationskör, Umeå Vokalensemble och Sångkraft. Under ledning av director musices Tomas Pleje.
20.00 Braständning och vårtal
Brasan tänds och Umeå universitets rektor, Lena Gustafsson håller vårtal.
20.30 Syket
I februari släppte umeåbandet Syket sin efterlängtade debut ”With Love” som nu hyllas i press och media. ”Syket har skapat ett av årets album redan nu” skriver Sonic och Nöjesguiden beskriver ”With Love” som ”en slags ologisk exotism som platsar rakt in i hjärtat, och alltid med en stor dos kärlek” och ger albumet högsta betyg.
21.20 Kelfirius
De Umeåbaserade eldkonstnärerna i Kelfirius bjuder på en sprakande avslutningsshow.

På området finns möjlighet att köpa mat. Fika och godis kan du köpa i Lindellhallen (Samhällsvetarhuset) på Café Lindell, som håller öppet under hela kvällen.

Arrangörer

Valborg på campus arrangeras av Umeå universitet, Umeå kommun och Akademiska Hus i samarbete med Kultur på campus och studentkårerna.

Bilder: Mattias Pettersson.

Sidansvarig: Ejvår Falck