Aktuella konferenser vid Umeå universitet

20 april kl 08.00–15.00

Cancer Research Day 2018

Konferens The Cancer Research Day is organized by RCC and the Medical faculty. The research day include presentations from leading researchers within different research areas, spanning multilevel molecular analysis, proteogenomics, somatic mutations, biomarkers and PET/MR. At the poster session, all participants have an opportunity to present their work.

25 april kl 09.30–16.00

Social Innovation i Norr

Konferens Välkommen till en konferens om social innovation i Norrbotten och Västerbotten! Här du får möjlighet att utbyta erfarenheter och lära dig mer om nytänkande verksamheter, metoder, tjänster m.m. som bidrar till ett socialt hållbart samhälle. Konferensen vänder sig till alla intresserade inom civilsamhälle, myndigheter, akademi och näringsliv.

25 april kl 09.30–16.00

Social Innovation i Norr

Konferens Välkommen till en konferens om social innovation i Norrbotten och Västerbotten! Här du får chans att utbyta erfarenheter och lära dig mer om nytänkande verksamheter, metoder, tjänster m.m. som bidrar till ett socialt hållbart samhälle.Konferensen vänder sig till alla intresserade inom civilsamhälle, myndigheter, akademi och näringsliv.

Maj 2018

17 maj kl 09.00–16.00

DIGSUM-dagen 2018

Konferens

23 maj–25 maj

Nationell studievägledarkonferens vid Umeå universitet

Konferens Årets nationella studievägledarkonferens fokuserar på globala såväl som lokala perspektiv inom studie- och karriärvägledning. Internationella, nationella och lokala föreläsare bidrar till ökad kunskap om normer, villkor, mångfald, tekniska förutsättningar, arbetsmarknadens utveckling med mer.

30 maj–31 maj

How to 3d-print a wooden home

Konferens Join us to explore innovation in housing through new ideas, tools and materials. Do it in an international and cross-disciplinary setting. Be inspired by leading thinkers and makers and interact with peers from research and industry as we strengthen our cluster around large-scale biobased additive and digital manufacturing.

30 maj–31 maj

Umeå Cell Biology Symposium 2018

Konferens The first interdisciplinary Umeå Cell Biology Symposium

7 juni kl 09.00–16.00

New Frontiers in Neuroscience and Imaging

Konferens Ett möte med fokus på neurovetenskap och imaging. Här får du lyssna till Wolfgang Baumeister, Gian Michele Ratto, Aurelien Roux, Michael Schöll, Jonathan Hyam, Francesca Cordeiro och Wolfgang Dexler. Tid för WCMM poster-mingel och interaktion. Anmälan krävs, men det kostar ingenting.

25 juni–27 juni

The Fifth International Conference on Climate, Tourism and Recreation

Konferens Scholars and experts from around the world are invited to explore recent developments in tourism climatology at the Fifth International Conference on Climate, Tourism and Recreation - CCTR 2018 - during the extended daylight of the Swedish Midsummer times.

3 juli–8 juli

Konferens I juli 2018 arrangerar UFM en stor internationell konferens i Umeå; PME 42, the 42nd Annual Meeting of the International Group for the Psychology of Mathematics Education.

18 september kl 11.30–16.30

Institutionsdag

Konferens Samtliga anställda och anknutna inbjuds till Institutionsdag 2018. Program ännu ej fastställt. Har du förslag på tema/programpunkter är du välkommen att mejla detta till helena.harding@umu.se.

19 september–21 september

7:e Nordiska Polisforskningskonferensen

Konferens Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet anordnar 19-21 september 2018 den 7:e Nordiska Polisforskningskonferensen.

8 oktober–9 oktober

1st Annual CryoNet Symposium, Copenhagen

Konferens 1st Annual CryoNet Symposium, Copenhagen; Experts in CryoEM share their knowledge with the Scandinavian cryoEM Network

Evenemangskalender