900 miljarder skäl att uppskatta invandring

December 2017

13 december kl 14.00–15.00

Föreläsning med 2017 års pristagare i kemi: Jacques Dubochet

Föreläsning En av årets nobelpristagare i kemi, Jacques Dubochet, besöker universitetet och håller en föreläsning i Aula Nordica med titeln The science that gave me a Nobel prize and the science that didn’t. Föreläsningen på engelska är gratis och öppet för allmänheten

13 december kl 14.00–15.00

Kaospiloterna: Kreativt samskapande och Design Thinking

Föreläsning Öppen föreläsning/seminarium med Moa Liukkonen och Lucas Grind, Kaospiloter från Århus i Danmark. Vi kommer att introduceras till hur vi kan designa och leda en strukturerad kreativ process som bygger på design thinking principer om samskapande och målgruppsfokus.

Januari 2018

24 januari kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Förutsättningar och prestation inom damishockey

Föreläsning Tommy Henriksson föreläser med rubriken "Förutsättningar och prestation inom damishockey".

27 januari kl 13.00–15.00

Fika efter en forskare

Föreläsning Fika efter en forskare är en återkommande populärvetenskaplig seminarieserie på Vävens Kafé Fika. Välkomna till vårterminens första föreläsningar. Vi bjuder på fika och korta föreläsningar om forskning inom medicin och hälsa.

Februari 2018

7 februari kl 10.30–12.00

Hjärnstark

Föreläsning Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare, föreläser med föreläsningsrubriken Hjärnstark. Föreläsningen är en försmak på vårterminens Hälsa på Campus och vänder sig kostnadsfritt till studenter och anställda vid Umeå universitet.

24 februari kl 13.00–15.00

Fika efter en forskare

Föreläsning Fika efter en forskare är en återkommande populärvetenskaplig seminarieserie på Vävens Kafé Fika. Vi bjuder på fika och korta föreläsningar om forskning inom medicin och hälsa. Välkomna!

Mars 2018

24 mars kl 13.00–15.00

Fika efter en forskare

Föreläsning Fika efter en forskare är en återkommande populärvetenskaplig seminarieserie på Vävens Kafé Fika. Välkomna till vårterminens tredje tillfälle. Vi bjuder på fika och korta föreläsningar om forskning inom medicin och hälsa.

21 april kl 13.00–15.00

Fika efter en forskare

Föreläsning Fika efter en forskare är en återkommande populärvetenskaplig seminarieserie på Vävens Kafé Fika. Välkomna till vårterminens sista föreläsningar. Vi bjuder på fika och korta föreläsningar om forskning inom medicin och hälsa.