Kvällspromenad med Expodium

Tid: 16.00 - 17.00
Plats: Bildmuseet
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

NIGHTWALKERS_UMEA # 01: The City and Its Double, en kvällspromenad med Expodium. Start vid Bildmuseets huvudentré. I anslutning till utställningen Communitas

VIKTIGT MEDDELANDE: Ta med egen kopp eller mugg. Det kan vara din favoritkopp eller en gammal som du använder mindre. Kanske en du tagit från något kafé, kontor eller skola. Varma drycker serveras under kvällspromenaden.

----

Om Umeås infrastruktur är ett manus fyllt av förutfattade meningar är snön en sabotör för givna scenarier och en katalysator för nya sätt att uppleva staden. Följ med oss på en promenad och undersök staden Umeå – staden och dess vinterversion – staden som en plats att komma till – som tillfällig plats – som fond för en ny berättelse. Detta är inte en performance. Detta är en explorativ promenad formad genom observation av det som presenterar sig som givet och det som är obetydligt.

NIGHTWALKERS är en serie kollektiva nattpromenader i städer, följda av diskussioner. Promenaderna initieras av Expodium som ett verktyg för att finna undermedvetna relationer mellan deltagarna och den mark de går på. De blir en plattform för kunskapsutbyte, ett tillfälle att vara tillsammans och ett sätt att läsa av och "konfrontera" områdets urbana miljö."

Arrangör: Bildmuseet
Kontaktperson: Bildmuseet
Webbsida
Evenemangstyp: Övrigt