Workshop: Deltagarkultur: spel, teknik och overkligheter

Datum: 2013-01-29
Tid: 17.00 - 19.00
Plats: HUMlab X, Konstnärligt Campus
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

Välkomna till en workshop med Martin Ericsson, Gamemaster, Bardo AB

Deltagarna i workshopen får fördjupa sin kunskap om begreppet deltagarkultur genom olika praktiska övningar. Missa inte att ta del av Martins erfarenheter av att arbeta med spel, teknik och berättelser för att skapa en aktiv deltagarkultur!

Lokal: HUMlab-X, Konstnärligt campus
Vi bjuder på pizza!
Max antal deltagare: 20
Anmäl dig senast 25 januari till: elin.andersson@humlab.umu.se


”Deltagarkultur skapas av en samverkande grupp i ögonblicket. Den finns överallt, men vi tänker inte alltid på den som konst eller värdig kultur. Så hur ser den här världen av mångspelar-datorspel, lajvrollspel, maskerader och narrativ nätkultur ut från insidan?

Med hjälp av en handfull modeller och fallstudier kring mer eller mindre experimentella spelprojekt vill jag introducera en lika urgammal som splitterny deltagarestetik. På vägen får vi möta frågeställningar om vem som egentligen är konstnär och åskådare, om gränsen mellan fiktion och konsensusverklighet, mellan teknik och berättande. Det lär även funderas på hur rollekar fungerar för vuxna människor och hur det långsamt börjar skapas affärer kring omedelbara upplevelser av olika slag. ”

Martin Ericsson har under de senaste 18 åren varit initiativtagare till, utformat och författat fler än 20 olika interaktiva produktioner. Allt från interaktiva transmediala onlinespel och Shakespearetolkningar till storslagna rollspel i science-fiction och fantasymiljö. Han anlitas av museer, universitet, multinationella företag (exempelvis Nokia) och stora tv-bolag runt om i Europa som vill utveckla sitt arbete med interaktivitet och berättande.

2006 var Martin med och grundade företaget Company P, och 2007 belönades han med en Emmy för Sanningen om Marika, en av de första interaktiva tv-serierna som producerats. Martin har samarbetat med bland andra Joss Whedon (skapare av tv-serierna Buffy the vampire slayer och Firefly) och Tim Kring (skapare av tv-serien Heroes). Under 2012 skapade och ledde Martin de interaktiva delarna av tv-serien The Spiral, som följdes av över 3 miljoner människor runt om i Europa. Han har nu blivit anlitad av ett amerikanskt spelföretag för att arbeta med deras kommande storproduktion, men innan han flyttar till Atlanta kommer han till oss på HUMlab!

Martin Ericssons besök genomförs med stöd från DinoLab: http://dinoprojektet.se/
 

Föreläsare: Martin Ericsson, Gamemaster, Bardo AB
Arrangör: HUMlab och DinoLab
Kontaktperson: Elin Andersson
Evenemangstyp: Workshop
Lägg till i din kalender