Gästvisning / Dada - att göra skillnad

Tid: 14.00 - 15.00
Plats: Bildmuseet
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

Dada - att göra skillnad.
Ann-Catrine Eriksson, konstvetare, och Christina Svens, teatervetare, ger en gästvisning i utställningen Dada är dada på Bildmuseets femte våning. Deras visning kommer att fokusera på dada-rörelsens gränsöverskridande uttryck och det stora modet att ifrågasätta allt för att kunna skapa samhällelig och konstnärlig skillnad. Språk: svenska.

Ann-Catrine Eriksson är konstvetare samt utbildningsledare för humanistiska fakulteten vid Umeå universitet. Christina Svens är teatervetare och lektor i litteraturvetenskap, även hon vid Umeå universitet.

Den här visningen är en del av programverksamheten i anslutning till utställningen Dada är dada, med verk från en av 1900-talets mest inflytelserika konströrelser. Dada uppstod 1916 i Zürich som en reaktion mot det pågående världskriget, nationalismen, det borgerliga samhällets konservativa värderingar och konventionella estetiska ideal. Under några år hann rörelsen utveckla sig till ett nätverk över stora delar av världen. Bildmuseet har lånat in konstverken från privata samlingar i Europa.

Läs mer: http://www.bildmuseet.umu.se/sv/utstaellning/dada-aer-dada/30574

Arrangör: Bildmuseet
Kontaktperson: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt