Art Friday - The Sami Way

Tid: 17.00 - 21.00
Plats: Bildmuseet
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

Art Friday - The Sami Way! Fredagsmingel på Bildmuseet med konst, bar, musik och fri entré! Tillsammans med Samiska veckan i Umeå bjuder vi på olika program under kvällen: musik, dansperformance, quiz och mycket annat. Kvällens DJ är 169, Mio Negga.

17:00-21:00
Kvällsöppet med konstutställningar, museishop och restaurang. Barmingel på plan 0 hela kvällen.

17:00
I projektet Design + Sami undersöker masterstudenter från Designhögskolan hur olika samhällen i norra Sverige möts och förändras. I samarbete med orternas sameföreningar besöker de Övre Soppero, Jokkmokk och Ammarnäs för att hålla workshoppar i hållbar design. Här berättar studenterna själva om processen. Språk: engelska. I Humlab-X.

18:00-19:00
DJ: 169, Mio Negga
Mio Negga (169, Saimiri, KEZO och tidigare Lovisa Negga) har släppt musik i många olika genrer - allt från electropop till bombastiska nationalsånger. Plan 0, vid baren

18:00-18:30
Visning av utställningen Amar Kanwar/ The Sovereign Forest, en poetisk betraktelse över markkonflikter i den indiska delstaten Odisha. Delstatsregering och storföretag vill utvinna naturresurser och bygga industriområden. Lokalbefolkningen gör motstånd för att bevara de naturområden som de lever av. OBS sista helgen! Plan 3, utställningssalen

19:00-19:15
Quiz på engelska om samisk kultur med quizledaren Johan Sandberg McGuinne som gjorde succé med sin Crash Course - Sami History for Dummies på Bildmuseet under Samiska veckan 2017.
Plan 0, flexhallsytan

19:15-19:30
Dans av och med dansaren och koreografen Liv Aira, ursprungligen från Jokkmokk och nu verksam i Barcelona. Föreställningen presenteras i samarbete med Sameslöjdstiftelsen.
Plan 0, flexhallsytan

19:30-19:45
Livemusik: Uppför fjäll med Natalie Carrion är årets bästa låt i Sápmi. Natalie Carrion ä från Umeå och har senast uppträtt i Studio Sapmi och under Musikhjälpen i Umeå. Plan 0, flexhallsytan

19:45-21:00
DJ 169 på plan 0, dags att fylla dansgolvet!
Mio Negga (169, Saimiri, KEZO och tidigare Lovisa Negga) älskar att dansa och vill bjuda in dig att känna detsamma. Han kommer att DJ:a electro/disco eller psy techno, beroende på stämningen. Welcome to share the looove ♥

Arrangör: Bildmuseet
Kontaktperson: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt