Pilgatans kulturmarknad

Tid: 11.00 - 15.00
Plats: Bildmuseet
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

Bildmuseet är en del av Pilgatans kulturmarknad. I museishopen kan du den här dagen fynda bland allehanda konst- och designsouvenirer, konstböcker och tidskrifter. Här på Bildmuseet bjuder vi också på konstutställningar, öppen bildverkstad och familjevisning, och dessutom nyskriven musik med konstvisning samt poesiläsningar! Fri entré som alltid.

Konstutställningar och i museishopen kulturmarknad med 20% på hela sortimentet

Bildverkstad för alla åldrar. Inga förkunskaper krävs

13:00
Familjevisning av utställningarna, en upplevelse för barn och vuxna att dela

13:00
Musik med konstvisning. Johannes Pollak har komponerat ny musik inspirerad av konsten på Bildmuseet. Den framförs av studenter från Musikhögskolan i Piteå under en visning av museiintendent Brita Täljedal. I samarbete med Umeå kammarmusikfestival och Musikhögskolan i Piteå.

15.00
Poesiscen med tidskriften Provins. Redaktör Pernilla Berglund presenterar Provins 2/2017 som har temat Utbölingar. Poeterna Sanna Ulfsparre och Najlaa Eltom läser dikter.

Najlaa Eltom är poet och översättare. Hon är född i Khartoum, Sudan och har bott i Stockholm och Härnösand. Hennes poesisamling Håglöshetens lära utgavs på arabiska i Kairo 2007.

Sanna Ulfsparre är poet, bibliotekarie, litteraturkritiker, kulturskribent och föreläsare. Hon är född och uppvuxen i Skellefteå, och har senare bott i Umeå och Kiruna. I samarbete med Provins

Som helhet är Pilgatans kulturmarknad ett samarbete mellan Bildmuseet, Bokcafé Pilgatan, Kreativ Kollektiv och ABF. Mer information om kulturmarknadens program på:

Arrangör: Bildmuseet
Kontaktperson: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt
Lägg till i din kalender