Räkmacka Delux: IT-branschen möter studenter

Datum: 2017-03-22
Tid: 15.00 - 18.00
Plats: Universum, Aula Nordica och Brashörnan
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

IT-branschen i regionen är under stark tillväxt och en undersökning har visat att man tillsammans behöver anställa upp mot 1000 nya personer de närmsta åren.

På Räkmacka Deluxe ger vi dig som studerar IT-relaterade utbildningar på Umeå universitet en möjlighet att träffa en stor del av de IT-företag som finns i regionen. De kommer berätta mer om sig själva och vad för typ av kompetens de söker.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta IT-företag det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

Dessutom, vi samarbetar även med Uminova Innovation och deras projekt Sommarentreprenör. Om du har sökt till sommarentreprenör erbjuds du att speeddata företag mellan 14-15 som matchar din kompetens. Läs mer om sommarentreprenör här.

Program:
15.00–15.30 Mingel och fika
15.30–16.45 Presentation av alla IT-företag som är på plats samt föreläsning (innehåll presenteras inom kort)
16.45–18.00 Middag och fortsatt mingel

Deltagande företag

Cinnober
Clavister
Dohi
FältCom
ITS, Umeå universitet
Omegapoint
Knowit
Realsprint
Sportswik
TeamNorr
Teknikhuset
Umeå Energi
Vitec Software Group
XLENT Norr

Fler företag tillkommer löpande.

Anmäl dig till Räkmacka Deluxe

Räkmacka Deluxe arrangeras av Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, Uminova Innovation, Umeå universitet, Umeå Studentkår, Umeå Naturvetar- och Teknologkår samt Umeå Medicinska Studentkår.

Kontakt

Linus Stark
Umeå Näringslivsservice Umeå kommun
070-283 28 85

Malin Vikström
Enheten för Externa Relationer (ER), Umeå unviersitet
070-275 76 41


Arrangör: Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, Uminova Innovation, Umeå universitet, Umeå Studentkår, Umeå Naturvetar- och Teknologkår samt Umeå Medicinska Studentkår.
Kontaktperson: Malin Vikström
Läs mer om mötesplats räkmacka
Evenemangstyp: Föreläsning
Lägg till i din kalender