Kulturkompis - make friends through culture!

Kulturkompis är ett nationellt projekt som ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans - konsert, bio, museum eller liknande.

Hur fungerar det?
Tanken är att ge nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans utan kostnad. Projektet är en del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända och deras uppdrag att bilda meningsfulla aktiviteter som stärker kunskaperna i svenska, det svenska samhället samt främjar deltagandet i samhällslivet.

Kulturkompisgrupper får gå gratis på tre kulturaktiviteter som erbjuds av kulturaktörer i Umeå. Efter aktiviteten ska gruppen samtala kring tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kaffe. För att ta del av Kulturkompispaketet ska ni vara en grupp på tre-fem personer (minst halva gruppen ska vara nyanlända). I gruppen bestämmer ni själva vad ni ska gå på (av de arrangemang som erbjuds inom Kulturkompispaketet, t.ex. Kultur på campus) och när det passar er bäst.

Hur blir man en Kulturkompis?
Anmäl dig här! Kulturkompis

Hur gör man för att få gå på Kultur på campus arrangemang
som Kulturkompis?

Kulturkompisar är välkomna till alla våra arrangemang. Du kontaktar oss ca en vecka i förväg genom att skicka ett mejl till:
jonas.ericson@umu.se

I mejlet anger du Kulturkompisgruppens nummer och medlemmarnas namn, samt givetvis vilket arrangemang det gäller. Våra arrangemang hittar du här: Kultur på campus


 


Sidansvarig: Jonas Ericson

Utskriftsversion