Postdoktoralt stipendium (två år) i molekylär mikrobiologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och mer än 30 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för molekylärbiologi har idag ca 200 medarbetare. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället, och institutionen tillhör både den teknisk-naturvetenskapliga och den medicinska fakulteten. Institutionens forskning och utbildning innefattar flera molekylärbiologiska områden inom naturvetenskap och medicin: cellbiologi, mikrobiologi, infektionsbiologi, tumörbiologi och neurobiologi samt genetiska modellorganismer (dock ej växter). För mer information, se: www.molbiol.umu.se

Vi söker en postdoktor i molekylär mikrobiologi till Institutionen för molekylärbiologi vid Umeå universitet. Stipendiet är tillfälligt under två år med start omedelbart eller enligt överenskommelse.

Projektet
Stipendiatens fokus kommer att ligga på att undersöka rollen av D-aminosyror i polymikrobiella samhällen, särskilt i kemotaxi och stressrespons.

I studien kommer du att utföra toppmoderna UPLC-MS-analyser kopplade till kemometriska verktyg, levande mikroskopi och transposon-sekvense visningar bland andra biokemiska, cell- och molekylärbiologiska tekniker.

Studien är baserad i labbet Felipe Cava laboratoriet för molekylär infektionsmedicin Sverige (MIMS) och vid Institutionen för molekylärbiologi, Umeå universitet.

Kvalifikationer
Stipendiaten måste ha en doktorsexamen vid tidpunkten för rekryteringen inom molekylärbiologi. Sökande bör vara mycket motiverad, har mycket god kommunikationsförmåga med kollegor och gruppledare och förmågan att samarbeta i ett team.

Stipendiaten måste ha goda kunskaper om standardmolekylärbiologi och biokemiteknik inklusive DNA-kloning, proteinproduktion och rening. Vidare måste den sökande visa kunskaper i mikrobiologi och grundmikroskopi.

Särskilt kvalificerade för den framgångsrika kandidaten är visad kompetens inom SOS-stressrespons och bakteriell motilitet / kemotaxi.

Den sökande måste vara skicklig i både muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV med komplett publikationslista, kopia av bevis om doktorsexamen och kontaktuppgifter på minst två referenspersoner. Vi ser gärna att ansökan skrivs på engelska.

Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer FS 2.1.6-1538-17. Skicka den till medel@diarie.umu.se (ange dnr som ärende) eller till Umeå universitet, Registrator, 901 87 Umeå, senast 2017-10-10.

Sidansvarig: Print & Media