Postdoktoralt stipendium (två år) i molekylär mikrobiologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Vi söker en postdoktor i molekylär mikrobiologi till Institutionen för molekylärbiologi vid Umeå universitet. Stipendiet är tillfälligt under två år med start omedelbart eller enligt överenskommelse.

Institutionen för molekylärbiologi har idag ca 200 medarbetare. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället, och institutionen tillhör både den teknisk-naturvetenskapliga och den medicinska fakulteten. Institutionens forskning och utbildning innefattar flera molekylärbiologiska områden inom naturvetenskap och medicin: cellbiologi, mikrobiologi, infektionsbiologi, tumörbiologi och neurobiologi samt genetiska modellorganismer (dock ej växter). För mer information, se: www.molbiol.umu.se

Projektet
Studien är baserad i Prof Maria Fällman’s lab där fokus ligger på studier av molekylära mekanismer hos modellbakterierna Yersinia pseudotuberculosis och Salmonella enterica som är av betydelse för tarminfektion. Det aktuella postdoktorprojektet rör identifiering av molekylära mekanismer bakom transkriptionell reprogrammering av bakterien vid långvarig infektion.

Kvalifikationer
Stipendiaten måste ha en doktorsexamen vid tidpunkten för rekryteringen inom molekylärbiologi. Tidigare erfarenhet från arbete med mikrobiologiska och molekylärbiologiska tekniker inkluderande bakterieodling, transformation, konjugation, transposonmutagenes, kloning och analys av genexpression är ett krav. Sökande bör vara mycket motiverad, ha mycket god kommunikationsförmåga och förmågan att samarbeta i ett team. Den sökande måste vidare vara skicklig i både muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV med komplett publikationslista, kopia av bevis om doktorsexamen och kontaktuppgifter på minst två referenspersoner. Vi ser gärna att ansökan skrivs på engelska.

Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer FS 2.1.6-1959-17. Skicka den i en sammanhängande pdf-fil till medel@diarie.umu.se (ange dnr som ärende) eller till Umeå universitet, Registrator, 901 87 Umeå, senast 2017-12-11.

Sidansvarig: Print & Media