Umu-id

Som student eller anställd behöver du ett Umu-id för att kunna logga in i de flesta av universitetets system och tjänster, till exempel Cambro, Moodle, Portalen, intranätet Aurora och administrativa system. Umu-id ersätter de tidigare begreppen CAS, ADFS och AD.

Ditt Umu-id består av ett användarnamn och ett lösenord. Användarnamnet består av 8 tecken i en kombination av bokstäver och siffror. Ditt Umu-id består av ett användarnamn och ett lösenord. Användarnamnet består av 8 tecken i en kombination av bokstäver och siffror. Bokstäverna baseras på ditt för- och efternamn medan siffrorna är ett löpnummer.

Som student får du ditt Umu-id automatiskt när du antas till någon av våra kurser. Du som anställs får ditt id när du läggs in i personalsystemet Primula.

Har du frågor?

Om du har frågor om Umu-id eller inte kan logga in med ditt id, kontaktar du universitetets Servicedesk.

Kontaktformulär Servicedesk