Våra campus

Umeå universitet har fyra campus. Huvudcampus är Campus Umeå vid själva universitetet och i Umeå finns även Konstnärligt campus. Regionala campus är Campus Skellefteå och Campus Örnsköldsvik.

Campus Umeå är vårt största campus, det område där allt började, och där vår mesta verksamhet finns, både i form av forskningsprojekt och som utbildningar inom alla utbildningsområden. På Campus Umeå finns också Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.
Campus Umeå

Konstnärligt campus är beläget vid Umeälven, nära centrala Umeå. Designhögskolan och Konsthögskolan har fått sällskap av den nya och utseendemässigt spännande Arkitekthögskolan. I och med att Bildmuseet våren 2012 har flyttat hit och också Humlab-X, en filial till Humlab, är Konstnärligt campus komplett.
Konstnärligt campus

Campus Skellefteå och Campus Örnsköldsvik, erbjuder utbildningar i huvudsak med regional anknytning, både i form av program och kurser på heltid eller med fördröjd studietakt. Våra utbildningsprogram utvecklas och utformas utifrån inventerade behov med lokal eller regional anknytning.
Campus SkellefteåCampus Örnsköldsvik

Studieorter

Utöver utbildningar på Campus Umeå, Campus Skellefteå och Campus Örnsköldsvik erbjuder vi utbildningar vid Umeå universitet i Lycksele och Umeå universitet i Kiruna liksom på en mängd andra studieorter runt om i Sverige.