Campus Umeå

När du kommer till vårt trivsamma universitetsområde, eller campus som vi brukar säga, ska du upptäcka att samtliga utbildningar, med ett par undantag, ligger samlade inom gångavstånd. Det betyder att våra studenter och forskare kommer i kontakt med andra vetenskaper på ett naturligt sätt. På Campus Umeå finns ytterligare ett universitet, Sveriges lantbruksuniversitet.

Mitt på campus finns Universum, där du hittar studieplatser, bokhandel, frisör, lunchrestaurang och café (caféer finns förresten i nästan varje hus på campus), och vägg i vägg med Universum finns Aula Nordica, en konferenslokal där du också kan lyssna på konserter eller delta i våra högtider.

Är du friidrottare kan du på Campus Umeå utöva din sport på friidrottsarenan, Campus Friidrottsarena. Arenan har åtta löparbanor och plats för 1 000 åskådare sittande under tak. Den ligger alldeles i anslutning av Iksu Sport.

Campus Umeå ligger centralt placerat i stan. Om du vill ta dig fram i Umeå gör du det bäst på cykel; det finns 20 mil gång- och cykelvägar i stan. Men är vädret dåligt, ja, då kan du ta bussen, som regelbundet går till och från alla stadsdelar och orter. Till Umeå tar du dig med flyg (50 minuter till Arlanda), tåg, båt (vår närmaste grannstad, Vasa, ligger i Finland) eller bil.

Foto: Michael Nordvall


Planera din resa

Sök bästa sättet att ta sig till Umeå universitetResrobot reseplanerare