Klädsel vid Årshögtidens ceremoni och bankett

Vid Årshögtiden gäller högtidsdräkt, d.v.s. golvlång klänning i valfri färg,  frack med vit väst och vit rosett eller akademisk gown. Om du bär national-/folkdräkt ska denna vara i högtidsutformning.

Hedersdoktorer, professorer, medaljörer, pristagare, prisutdelare, rektor, promotor, marskalk och övriga som går in i processionen vid ceremonin ska ha högtidsdräkt.

Alla gäster som deltar vid både ceremoni och banketten ska också ha högtidsdräkt. Man kan inte ha smoking eller mörk kostym.

Deltagre vid årshögtiden.
Foto: Mattias Pettersson.

Du som har en eller flera ordnar kan bära dem. Bara promotor och årets hedersdoktorer vid den medicinska fakulteten bär doktorshatt.

Publik som bara närvarar vid ceremonin och inte ska vara med vid banketten kan ha valfria kläder vid ceremonin.

Sidansvarig: Marika Wahlberg