Till umu.se

Vårbankett

Doktorer och pristagare, d.v.s. festföremålen, firas efter avklarad ceremoni med en fest. Festföremålen och en medföljande gäst bjuds av respektive fakultet. Festföremålen har även möjlighet att på egen bekostnad bjuda in släkt och vänner. Universitetet bjuder en del officiella gäster. Anställda vid universitetet kan anmäla sig som betalande gäster.

Banketten börjar med en välkomstdrink. Förrätt, huvudrätt och dessert serveras med vin. Alkoholfria alternativ finns självfallet. Efter kaffet är det dans och då dukas det upp en fruktbuffé med läskedrycker. Under kvällen hålls tal av i förväg tillfrågade personer.

Vad kostar vårbanketten?

Festföremålen och en medföljande gäst bjuds av respektive fakultet. För övriga gäster ett festföremål bjuder kostar det 730 kronor per kuvert för vuxna och 480 kronor per kuvert för ungdomar under 18 år (priser 2015). Mer sällan är barn under 10 år med på banketten. Observera att barn får samma meny som de vuxna, men inget vin. Universitetets anställda och ev. medföljande som anmält sig själva betalar 730 kr per person.

Placering vid middagen?

Vid middagen placeras festföremålen tillsammans med sina gäster.


Sidansvarig: Marika Wahlberg
2015-02-24

Utskriftsversion