Till umu.se

Teknisk-/administrativ personal

För att forskaren ska kunna forska och sprida kunskap och läraren ska kunna undervisa, behöver vi kompetent administration, fungerande service och väl utbyggd teknik och infrastruktur.

Även om forskning, utbildning och spridande av kunskap är universitets huvuduppdrag, lyckas inget av detta utan en kompetent stödorganisation som utvecklar system och bygger lärplattformar, planerar kompetensförsörjning och utvecklingsinsatser, analyserar ekonomi, underhåller lokaler, bygger kommunikationskanaler och omvärldsbevakar respektive specialistområde.

Vi är en av länets största arbetsgivare inom till exempel HR, IT, kommunikation och ekonomi, och behöver alltid fler människor med olika kompetenser. Men att arbeta inom dessa områden på ett universitet är inte som att arbeta med samma frågor inom privat sektor eller ens på annan myndighet. Universitetet är en internationell, mångkulturell, nyfiken och akademisk arbetsplats. Här är du jämt enbart några meter från personer med djupa kunskaper inom den senaste forskningen – kanske till och med en av de ledande forskarna inom just ditt område. Att hålla sig uppdaterad och bygga de bästa lösningarna utifrån kunskap är därmed lätt.

Mångfald och forskningens ibland mycket specifika behov ställer höga krav på flexibilitet, kreativitet och smarta lösningar från dig som arbetar med att göra forskningen möjlig.

Söker du jobb som chef inom administrationen finns det ledarskapsprogram och stöd att ta del av.


En tjej med rött hår fotograferar med en systemkamera.

Bild: Elin Berge