Ny sommarkurs: History of Food and Wine

[2018-02-06] När började vi äta med en gaffel? Vad åt kungar och drottningar till frukost? Vad åt bönderna? Varför finns det så mycket hunger i en värld av överflöd? Lär dig mer om maten och vinets historia i sommar.

Matens och vinets historia är praktiskt taget historien om allting. Kursen berör en lång tidsperiod, från jägar-samlarsamhället till "McDonald- generationen” på 2000-talet. Kursen ges på engelska med 50 procents studietakt under sommaren 2018.

Ansök senast 1 mars!

Läs mer och ansök till History of Food and Wine  

Redaktör: Sandra Olsson

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet//.cid289988


Pressinformation

Presskontakt

Mattias Grundström Mitz
090-786 50 89
070-610 08 05
(vx 090-786 50 00)
press@umu.se

Humaniora

Per Melander
090-786 93 79
per.melander@umu.se

Medicin

Ola Nilsson
090-786 69 82
070-353 26 48
ola.nilsson@umu.se

Teknik-naturvetenskap

Ingrid Söderbergh
090-786 60 24
070-604 03 34
ingrid.soderbergh@umu.se

Prenumerera på nyheter i RSS-format

Nyheter från Umeå universitet – om forskning, utbildning, samverkan, för alumner etc. – finns också som RSS-flöden:RSS-länkar