Innovations- och affärsutveckling

Uminova Innovation stödjer företag som vill utveckla affärsidéer med koppling till forskning. Vi vänder oss även till företag i regionen som vill expandera internationellt.

Hos oss får företag tillgång till följande tjänster:

• Skapa internationella nätverk och affärer
• Utveckla affärsidéer tillsammans med forskare
• Anlita en sommarentreprenör till ett utvecklingsprojekt

Skapa internationella nätverk och affärer

Uminova Innovation hjälper forskare och företag i Västerbotten att hitta internationella partners. Här får du stöd med att göra affärer av dina forskningsresultat och innovationer eller att skriva avtal kring patent och know-how. Vi söker även distributörer och återförsäljare åt dig. Våra tjänster gäller både in och ut ur Sverige; och omfattar alltså även metoder, produkter eller tjänster från andra länder som kan utveckla er verksamhet. En affärscoach finns med hela tiden från partnersökning, urval och första kontakt till påskrivet och löpande avtal.

Utveckla affärsidéer tillsammans med forskare

Många forskare sitter på kunskap med stor potential. Med tillskott av affärskompetens och andra resurser kan forskning omvandlas till framgångsrika innovationer. Vi söker ofta samarbetspartners till forskare som vill utveckla en affärsverksamhet. Samarbetsformerna varierar. Ett alternativ är att ni eller forskaren har en affärsidé. Ni samarbetar för att starta ett nytt företag eller integrera affärsidén i er befintliga verksamhet. En annan väg är att forskaren driver en affärsidé och säljer rättigheterna till ert företag.

Anlita en sommarentreprenör till ett utvecklingsprojekt

Vårt koncept Sommarentreprenörerna ger företag och organisationer möjligheten att anlita en student som konsult under sommaren. Företaget får genom sin sommarentreprenör tillgång till aktuell akademisk kompetens och hjälp med att utveckla t ex processer eller produkter. Samtidigt får en drivkraftig student chans att starta upp ett företag med ett viktigt första uppdrag.


Sidansvarig: Jessika Lagrelius

Utskriftsversion

Kontakta oss

Uminova Innovation

Tel: 090–15 48 40
E-post: contact@uminovainnovation.se

Nils-Olof Forsgren, VD
Tel: 090–15 48 45

Innovationskontor Norr

Camilla Viklund, Project Manager
Tel: 070–522 85 51

Besöksadress:Uminova Science Park, Tvistevägen 47