Till umu.se

Låt skolmåltiden bli mer än näringsriktig mat

[2017-10-06] Skolmåltiden marginaliseras ofta till att handla om näringens betydelse för skolprestationerna. Den borde användas till mer än att mätta elevernas magar. Rätt utnyttjad kan den främja social inkludering och interkulturell kompetens, skriver kostvetarna Maria Waling och Cecilia Olsson.

Läs artikeln i sin helhet här!

Redaktör: Marie Friman

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/sok/nyhet/.cid286174


Pressinformation

Presskontakt

Mattias Grundström Mitz
090-786 50 89
070-610 08 05
(vx 090-786 50 00)
press@umu.se

Humaniora

Per Melander
090-786 93 79
per.melander@umu.se

Samhällsvetenskap

Ola Nilsson
090-786 69 82
070-353 26 48
ola.nilsson@umu.se

Teknik-naturvetenskap

Ingrid Söderbergh
090-786 60 24
070-604 03 34
ingrid.soderbergh@umu.se

Medicin

Daniel Harju
090-786 64 65
daniel.harju@umu.se

Prenumerera på nyheter i RSS-format

Nyheter från Umeå universitet – om forskning, utbildning, samverkan, för alumner etc – finns också som RSS-flöden:RSS-länkar