Till umu.se
HeadlineImage

Besök Umeå universitet

Det finns flera möjligheter till kontakt med Umeå universitet. Du kan besöka oss för att få mer information om utbildningar och få en känsla av hur studentlivet kan var här.

Student för en dag

För den som är intresserad av en utbildning vid Umeå universitet och nyfiken på hur studentlivet i Umeå kan vara, finns möjligheten att vara student för en dag. Då följer man en student vid universitetet under en dag och lägger gemensamt upp programmet. Då finns chansen att delta i föreläsningar, se campus och lite av studentstaden Umeå.
Läs mer om Student för en dag

Boka en studevägledare

Du är välkommen till universitetets studievägledare om du vill ha hjälp med att utvärdera dina alternativ och göra ett medvetet val. Går du på gymnasiet kan även studievägledaren på din skola hjälpa till.

Mer om studievägledningen

Informationsdag

Varje vårtermin bjuder Umeå universitet in elever som går sista årskursen på gymnasieskolorna i Västerbottens, Västernorrlands, Norrbottens och Jämtlands län, till en informationsdag. Inbjudan går även till Komvux och folkhögskolor i Umeå med omnejd. Naturligtvis är även andra intresserade välkomna. Under dagen ger studenter, lärare och studievägledare information om universitetets utbildningar. Det finns möjlighet att lyssna på intressanta föreläsningar inom olika områden, och besökarna får en känsla av hur det är att studera vid Umeå universitet.Läs mer om Informationsdagen

Utbildningsmässor

Ta med dig dina frågor och funderingar och besök några av de stora utbildningsmässorna som finns i exempelvis Göteborg, Malmö och Stockholm. I Umeå universitets monter finns studenter som gärna delar med sig av sina erfarenheter av att plugga och leva i Umeå

Bild: Elin Berge


Sidansvarig: Kommunikationsenheten
2015-02-19

Utskriftsversion

Kontakta oss

Facebook

Twitter

Frågor?

Besök oss med din skolklass

Vi erbjuder skolor många olika typer av arrangemang:

Forskning á la carte

Umevatoriet

Arrangemang för grundskoleelever på Umeå universitet.

Informationsdagen