Till umu.se

Informationsdagen 24 februari 2016

Framtiden är oändlig och att veta vad man ska göra av den är ibland svårt. Men vi vet att genom att testa, ställa frågor och tänka ett varv till så kommer du till slut fram.

Ta chansen på informationsdagen! Gå på föreläsningar, prova på, känn efter, diskutera och fråga, fråga, fråga. Om du inte redan nu vet vad du vill och vart du ska, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när idag är slut. Varmt välkommen!

Program i mobilen - gör ett eget personligt program

Programmet för informationsdagen 24 februari 2016

Inledning kl. 9.30 i Aula Nordica

Dagen börjar i Aula Nordica. Hur fungerar det att studera på ett universitet, hur är Umeå som studentstad och hur är i egentligen livet som student? Lyssna på studenter berätta om livet på universitetet. För dig som reser långt och kommer till Umeå senare, börjar ett liknande pass kl. 10.30, men då i Humanisthuset.

Inspirationsmässa

Vem vill du bli? Kom förbi och prata utbildning och prova på hur de kan vara! Träffa studenter, gör tester och fråga, fråga, fråga. Inspirationsmässa hela dagen både i Lindellhallen och Humanisthuset.

Guidad tur på campus

Under dagen kan du få kolla runt på campus. Hämta bara din biljett i infodisken, Lindellhallen och häng med. En tur tar cirka en halvtimme.
Gudiade turer kl. 11.00, 12.00, 13.00 och 14.00.

För dig som är studie- och yrkesvägledare

För dig som är studie- och yrkesvägledare erbjuder Umeå universitet ett lunchseminarium med bland annat nyheter om utbildningar, behörighet och antagning. I år fokuserar vi lite extra på Lärarutbidningar. Passa på att träffa kolleger från andra skolor och studievägledare från universitetet. En separat inbjudan till lunch- seminariet kommer från Studentcentrum efter att ni anmält er till informationsdagen.

Information till dig som är studie- och yrkesvägledare

Sista anmälningsdag för informationsdagen är passerad. Har du frågor kring anmälan kontakta Maria Hammarström, maria.hammarstrom@umu.se

Mer exakta tider och program för dagen skickas till er ca två veckor innan  besöket. Vi uppdatera även med information på den här webbsidan.

Så var informationsdagen 2015

På senaste informationsdagen kom nästan 3000 gymnasieelever från hela Norrland till campusområdet för att få veta mer om Umeå universitets utbildningar och hur det är att studera här. Totalt anlände 31 bussar med 1 600 elever från Västerbotten, Västernorrland, Norrbotten och Jämtland – från Luleå i norr till Sundsvall i söder och Östersund i väster. Från Umeå med närområde kom närmare 1 400 elever.

Umeå universitet 50 år
Med anledning av att Umeå universitet fyllde 50 år 2015 blev gymnasieeleverna bjudna på jubileumstårta i Humanisthuset.
3D-skrivare
Besökare vid 3D-skrivare som är gjord av Robert Scherdin, student på BIT-programmet.
Årets Ninja
Kultur på campus bjöd under lunchen på musik - Årets Ninja spelade i Lindellhallen.

Foto: Ulrika Bergfors Kriström


Kontaktinformation

Vill du veta mer om upplägget är du varmt välkommen att kontakta:

Maria Hammarström
Kommunikationsenheten

E-post

Tel: 090-786 50 70