Till umu.se

Bilder från informationsdagen 2014

Informationsdagen estetiska bild Informationsdagen Aula Nordica Informationsdagen Biomedicinskanalytikerprogrammet Informationsdagen datavetenskap Informationsdagen flytande kväve Informationsdagen kultur på campus

Till er som besöker informationsdagen 2015

Att välja högskoleutbildning är inte alltid så enkelt, men vi hoppas att informationsdagen på Umeå universitet ska göra valet lättare. Sista anmälningsdag har varit och i år har 
vi drygt 2 800 besökare anmälda, fantastiskt roligt! För att besöket på Umeå universitet ska bli så bra som möjligt kommer här information om upplägget för dagen.

Informationsdagens inledningspass

Informationsdagen är den 25 februari och börjar med ett gemensamt inledningspass kl. 09.30 i Aula Nordica. Studentambassadörer berättar om sin väg till universitetet, hur det funkar att studera och hur Umeå är som studentstad.

För er som har lång resväg och kommer till universitetet senare börjar ett inledningspass kl. 10.30 i hörsalarna i Humanisthuset.

Presentation av utbildningar

Vi har ett gediget program med fler än 100 informativa pass för eleverna att välja bland. Varje föreläsning håller på i 30 minuter följt av 30 minuters uppehåll för besök på inspirationsmässan. Dörrarna öppnar ca fem minuter innan passet börjar. Först till kvarn gäller – så är ni intresserade av något speciellt pass – kom i tid! Om det är fullt, kom ihåg att de flesta pass ges vid flera tillfällen under dagen.

För att eleverna i förväg ska kunna planera in de pass de vill besöka skickar vi det tryckta programmet i mitten av vecka 7. Programmen adresseras till dig som anmält eleverna.

Tips! På den här sidan kommer eleverna snart att både kunna ladda ner och göra sitt eget personliga program.

Inspirationsmässa

För den som är peppad på att veta mer om våra utbildningar, prova på eller kanske utmana en student bjuder vi in till inspirationsmässa i Lindellhallen och Humanisthuset. I Lindellhallen finns även en bemannad informationsdisk där vi står redo att svara på era frågor. På mässan finns också representanter från SLU (Sveriges lantbruksuniversitet), Bostaden, Iksu, Umeå studentkår och Umeå naturvetar- och teknologkår. Inspirationsmässan pågår mellan kl. 10.00 och 15.30.

Under hela dagen kommer personal med gröna tröjor att finnas i lokalerna. De visar vägen och svarar på frågor!

Framtiden ligger i IT

Vägledarmingel kl 11.30-12.55
IT-området är hett och branschen har en stor efterfrågan på arbetskraft. Under vägledarminglet kommer vi att presentera våra IT-utbildningar och beskriva hur det är att läsa på dem samt vilka behörigheter de kräver. En separat inbjudan har skickats ut och anmälan krävs eftersom Umeå universitet bjuder på lunch.

Var ska vi äta lunch?

Vill du förbeställa lunch till dina elever finns flera restauranger och kaféer runt om på campus. Kontakta matstället senast den 17 februari för beställning. En av de vanligaste frågorna under informationsdagen är: Var ska jag äta? För elevernas skull, var noga med att ange vilket matställe dina elever ska gå till! Mejla Maria Hammarström var din skola väljer att äta, så kan vi kanske hjälpa de vilsna att hitta rätt.

Lunchförslag
Observera att det kan bli trångt vid entréerna till Lindellhallen och Humanisthuset, både inne och ute, med tanke på att det är många elever som kommer och går under dagen. Vill du som studievägledare eller lärare samla dina elever så bestäm tid och plats i förväg – och inte vid entréerna.

Garderob

Väskor och ytterkläder kan eleverna lämna i garderoben som finns i anslutning till Lindellhallen. Garderoben är gratis och bevakad hela dagen. För er som anländer med hyrd buss kan det vara bra att lämna ytterkläder och tunga väskor i bussen.

Parkering för bil

För dig som kör bil finns parkeringar där du kan parkera hela dagen för 16 kr. Parkeringarna hittar du här till höger. Klicka på länk till kartan, välj kategori Parkering. Mejla till Maria Hammarström senast 17 februari så skickar vi ett tillfälligt parkeringstillstånd.

Förbokade bussar

För er med mer än 10 mils resväg som bokat buss, så kommer information att skickas i ett separat mejl.

Vi ser fram emot att få visa upp Campus Umeå och våra utbildningar. Du och dina elever är varmt välkomna till Umeå universitet den 25 februari!

Vi ses!
 


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Kristina Forsman Lindmark
2015-01-28

Kontaktinformation

Vill du veta mer om upplägget är du varmt välkommen att kontakta:

Sofia Wiesler
Kommunikationsenheten

E-post

Tel: 090-786 91 94

Bra att veta

Kartor över campus