Till umu.se

Informationsdagen

Nästa informationsdag blir den 24 februari 2016. Den här sidan kommer att uppdateras allt eftersom programmet tar form.

På senaste informationsdagen kom nästan 3000 gymnasieelever från hela Norrland till campusområdet för att få veta mer om Umeå universitets utbildningar och hur det är att studera här.

Totalt anlände 31 bussar med 1 600 elever från Västerbotten, Västernorrland, Norrbotten och Jämtland – från Luleå i norr till Sundsvall i söder och Östersund i väster. Från Umeå med närområde kom närmare 1 400 elever.

Prova på-aktiviteter

Under dagen fick eleverna möjlighet att både inspireras och informeras. Över 150 olika aktiviteter avlöste varandra – allt från föreläsningar och studiebesök, till information om vad som är viktigt att tänka på inför jobbsökande. Hela dagen gick det också att besöka en inspirationsmässa. Under mässan kunde eleverna bland annat prova på att bli skannade och få en 3D-modell av sig själv, mäta sin lungvolym, diskutera modern konst, måla med rösten och testa sitt luktsinne.

3D-SkannningViktor Elofsson blir skannad av Helena Moliis, studieadministratör på Designhögskolan.

Utställning och seminarium från IT-branschen

Idag finns det en stor efterfrågan på personer med högskoleutbildning inom IT, bland annat i Umeå. På informationsdagen lyfte Umeå universitet därför särskilt fram IT-området, inom vilket vi har många starka utbildningar. Under dagen ordnades bland annat ett branschseminarium och en utställning där branschrepresentanter mötte upp och informerade eleverna.

3D-skrivareBesökare vid 3D-skrivare som är gjord av Robert Scherdin, student på BIT-programmet.

Jubileumstårta till besökarna

Umeå universitet 50 årMed anledning av att Umeå universitet fyller 50 år i år blev gymnasieeleverna bjudna på tårta i Humanisthuset.

Kultur på campus bjöd på musik

Årets NinjaUnder lunchen bjöd Kultur på campus på musik - Årets Ninja spelade i Lindellhallen.

Foto: Ulrika Bergfors Kriström


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Kristina Forsman Lindmark
2015-09-16

Kontaktinformation

Vill du veta mer om upplägget är du varmt välkommen att kontakta:

Sofia Wiesler
Kommunikationsenheten

E-post

Tel: 090-786 91 94

Bra att veta

Kartor över campus