Till umu.se

Bo och leva

När en studerar är det inte bara studierna som ska fungera bra. Boende och fritid är också viktigt.

Familj i bibliotek
Många som studerar vid Umeå universitet har barn. Information om barnomsorg och skolor finns på Umeå kommuns, Skellefteå kommuns och Örnsköldsviks kommuns webbsidor.
Foto: Elin Berge

Bra boende

Vid sidan av livet på campus vill du förstås bo bra och ha ett gott socialt liv. I Umeå kan i början av terminen vara högt tryck på bostäder. Men börjar du leta bostad i god tid finns möjligheter att hitta ett boende; i studentrum, kollektiv, studentlägenhet eller annan lägenhet.

Fritid, föreningar och festivaler

Genom studierna och andra aktiviteter inom universitetet finns flera tillfällen att träffa och lära känna andra människor. Det finns stora möjligheter att samlas kring en kopp kaffe, träffas på någon pub eller delta i någon av alla de föreningar, kårer eller nationer som finns inom universitetet.

Bara ett par kilometer från universitetsområdet ligger Bräntbergsbacken. Där kan du åka utför med både skidor och pulka på vintern. Och varför inte springa uppför på sommaren?
 


Sidansvarig: Kommunikationsenheten
2016-02-18

Utskriftsversion

Umeå universitet gillar Brännbollsyran

Tävla om biljetter till Brännbollsyran

Var med och tävla om festivalbiljetter till vårens största evenemang! Brännbollsyran består av två delar, dels en brännbollscup som äger rum på Mariehemsängarna och dels en festivaldel som äger rum på Campus Umeå. Sedan starten 1974 har arrangemanget växt sig riktigt stort och 1997 fick Brännbollscupen VM-status.

Så här gör du för att tävla:

1) Posta en bild på Instagram på temat ”Mitt bästa studentminne”. Kom ihåg att du behöver ett öppet konto för att vi ska kunna se ditt bidrag.

2) Skriv en motivering till varför just du vill vinna biljetten

3) Tagga bilden med #stoltstudent eller #stoltalumn samt tagga @umeauniversitet för att vi ska kunna hitta ditt bidrag.

Tävlingen pågår 25 april–1 maj 2016. Du som tävlar måste vara född senast 1995.

Fullständiga tävlingsregler
Full terms and conditions