Till umu.se

Ekonomi

Under studietiden kan man söka studiemedel hos CSN. Ibland finns det möjlighet att söka stipendier eller ekonomiskt stöd från fonder för studier eller forskning.

MatlådaInformation om vem som kan söka studiemedel och hur mycket studiemedel man kan få finns på CSN:s hemsida.

Ibland finns det möjlighet att söka stipendier och fonder för studier eller forskning. En del information finns att få via Internet. Utbudet av stipendiehandböcker och stipendiedatabaser är stort, men man bör kontrollera med fonden ifråga att uppgifterna är aktuella. Kataloger och sammanställningar finns ofta på biblioteket.

Håll kostnaderna nere

Genom att göra en budget kan du få en överblick över dina inkomster och utgifter. På konsumentverkets webbsida kan du ta hjälp av en budgetkalkyl. Det kan också vara en god idé att kolla upp vilka rabatter du kan få som student.

Ta med lunchlåda

Ett sätt att hålla nere på kostnaderna kan vara att ta med sig luchlåda. Mikrovågsugnar finns att tillgå på campus.

Köp begagnad kurslitteratur

Genom att köpa begagnad kurslitteratur kan du spara mycket pengar. Du kan även få tillbaka en del pengar genomatt sälja böcker som du inte längre behöver. 

Jobba extra

En del studenter arbetar extra vid sidan av studierna. Om och hur mycket man kan arbeta är förstås något som man själv måste ta ställning till och anpassa efter hur krävande studierna är. Man måste också tänka på att för hög inkomst gör att man inte får studiemedel.

Studentkortet

Studentkortet är ett rabatt och förmånskort för dig som student. Läs mer om studentkortet här

Foto: Elin Berge


Sidansvarig: Kommunikationsenheten
2015-04-23

Utskriftsversion