Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap
15 hp
Avancerad nivå
Distans
Hösttermin 2023
Om kursen
I kursen analyserar måltidens historiska och ekonomiska perspektiv från förhistoria till modern tid. Kursen tar avstamp i Anatolien där gravfynd ger oss en god bild av mat och måltider i förhistoriska samhällen, för att därefter fortsätta med de Mesopotamiska, Egyptiska, Asiatiska och Georgiska civilisationerna. Därefter studeras måltider i Grekland, Rom, Arabvärlden innan fallstudier i Sverige görs.
Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap, 15 hp
Hösttermin 2023
Startar
28 augusti 2023
Slutar
14 januari 2024
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsspråk
Svenska
Studieform
Blandade tider,
50%,
Distans
Antal obligatoriska träffar
Inga obligatoriska träffar
Behörighetskrav
90 hp inom ett huvudområde relevant för kost- och måltidsvetenskap varav 15 hp uppsats, eller motsvarande. Exempel på områden relevanta för kost- och måltidsvetenskap är måltids- och restaurangvetenskap, kostvetenskap, etnologi, företagsekonomi, psykologi, design, ekonomisk-historia, historia och arkeologi.
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 35 700 kr.
Total studieavgift: 35 700 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-29408
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
17 april 2023.
Du kan inte längre anmäla dig.