"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Masterprogrammet i affärsutveckling och internationalisering

  • Antal högskolepoäng 120 hp
  • Studietid 2 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2024

Programmet är utformat för dig som vill anta utmaningar och möjligheter genom att utveckla framgångsrika företag och innovationer i en global och föränderlig omvärld. Programmet ger fördjupad teoretisk och praktisk kunskap om strategi, innovation, entreprenörskap, nätverk och utveckling av växande företag. Internationalisering och hållbarhet är återkommande inslag i kurserna.

Antagen till programmet

Här hittar du allt du behöver veta innan programmet startar.

Programmet ges av Handelshögskolan vid Umeå universitet som är kvalitetsackrediterad genom AACSB.

Under utbildningen

Under det första året ligger fokus på att utveckla kunskap om strategi, entreprenörskap, nätverkande och internationell tillväxt i etablerade och nya företag. Du kommer under den första terminen att arbeta strategiskt med företag vilket kräver att du agerar utifrån din samlade kunskap och deltar i utvecklingen av en affärsidé, till exempel genom att utveckla en affärsplan för en start-up, eller en ny satsning inom en etablerad organisation. Det första året ger också möjlighet till valbara kurser, exempelvis kan du fördjupa din kunskap inom innovation eller genomföra praktik.

Under andra året tar du del av de senaste trenderna och globala utmaningarna och deras effekter på företag och samhället i stort. I relation till detta diskuterar vi företagsekonomiskt forskning i frontlinjen, inklusive i entreprenörskaps- och innovationsforskning. Vår metodkurs förbereder dig för din affärsutvecklingsuppsats som skrivs under din fjärde termin. Termin tre passar även bra för utlandsstudier. Arbetet med masteruppsatsen utvecklar ditt skrivande, din analytiska förmåga samt din forskningskompetens.

Näringslivssamverkan

Utöver en mängd gästföreläsningar och inspel i paneler genom hela programmet så medverkar företag till betydande del under den fjärde modulen på termin 1. Då jobbar du i grupper med ”live-case” – riktiga affärsutvecklingsutmaningar som ett deltagande företag står inför. Du genomför ett längre projekt och levererar din lösning genom en professionell presentation. Företag medverkar även aktivt i flera av de andra kurser som ges under termin 2 och 3. I kursen Innovation Management genomförs ofta "hackatons" i samarbete med företag och i New Venture Creation är företag och organisationer med och presenterar de utmaningar de står inför och arbetar gemensamt med studenter kring möjliga lösningar.

Vår forskning inom entreprenörskap

På entreprenörskapssektionen forskar vi om entreprenörskap och innovation utifrån olika fokus, såsom samarbete och konkurrens, miljömässig hållbarhet, social innovation och ekoprenörskap, och uppbyggnaden av (stöd)system för nyföretagande och innovation. Vi bidrar med denna forskning till att besvara aktuella frågor om hur entreprenörer och företag arbetar med varandra och med aktörer från andra sektorer för att skapa innovation, och hur dessa frågor är alltmer relaterade till hållbarhet.

Läs mer om några av våra forskare som undervisar inom affärsutveckling och internationalisering

 

Vi integrerar kompetenser i våra utbildningar

I Handelshögskolans utbildningar fokuserar vi på kompetenser som behövs för ditt framtida yrkesliv.

Gemensamt för samtliga masterprogram i företagsekonomi

Praktik

Du har möjlighet till en praktikperiod i ett företag på cirka tio veckor. Denna möjlighet finns bara vid ett fåtal handelshögskolor i landet. Du kontaktar själv ett företag som du tycker är intressant. Praktiken ger dig erfarenhet, nya utmaningar, kontakter och du får insikt hur det fungerar på en arbetsplats och vad du som student kan bidra med.

Läs mer om att göra praktik

Studera utomlands

Att studera utomlands är inte bara roligt och utvecklande för dig som student utan även en uppskattad erfarenhet hos framtida arbetsgivare. Internationalisering är hos oss ett viktigt område och vi jobbar kontinuerligt för att kunna erbjuda dig som student många möjligheter för ett äventyr i Europa eller lite längre bort på en annan kontinent. Du har därför möjlighet att studera utomlands en eller två terminer inom våra mastersprogram.

Vi har runt 60 partneruniversitet, främst inom Europa men även i Brasilien, Indien, Mexico, Sydafrika, Ryssland och Kina – alla speciellt utvalda för våra studenter. Studenter som vill studera längre bort har även tillgång till Umeå Universitets universitetsövergripande avtal inom Nordamerika, Oceanien och Asien.

Läs mer om utlandsstudier

Hållbarhetsperspektivet allt viktigare

Hållbarhetsfrågorna får ett allt större utrymme i dagens företag och organisationer och vi var tidigt ute med att lyfta in dessa frågor i våra utbildningar. Tillsammans med studenterna arbetar vi aktivt för en mer hållbar Handelshögskola och med att anpassa kurser på programmen för att på ett bra sätt lära ut om och för hållbarhet. I vårt arbete tar vi de 17 globala utvecklingsmålen och Agenda 2030 som utgångspunkt. Vårt hållbarhetsarbete är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO 14001 och vi är medlemmar i de internationella nätverken GBSN, PRME och SDSN.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Samverkan med företag

Handelshögskolan samverkar på olika sätt med företag och organisationer. Det kan ske genom till exempel praktik, gästföreläsningar, företagsbesök, karriärföreläsningar, uppsatsuppdrag, case eller praktikfall och på så vis skapar vi förutsättningar för ett ömsesidigt utbyte som gynnar alla parter.

Fortsatta studier

Utbildningen ger behörighet till utbildning på forskarnivå oavsett om man läser hela det tvååriga programmet till en masterexamen (120 hp) eller om man väljer att avsluta den efter ett år med en magisterexamen (60 hp).

Programöversikt

Termin 1
Strategic Business Development.

Termin 2
Alternativ A: Valfria kurser*. Alternativ B: Valfri kurs samt magisteruppsats.

Termin 3
Current Trends and a Minor in Accounting/Finance/Marketing/Management*.

Termin 4
Alternativ A: Masteruppsats. Alternativ B: Valfri kurs samt masteruppsats.

För en mer detaljerad översikt se flödesschema.

*Du har stor valfrihet i att skapa din egna utbildning, men vi rekommenderar tre spår/tracks för de obligatoriska kurserna i kombination med de valbara kurserna under termin två och tre:

Corporate Entrepreneurship and Innovation Track

Entrepreneurship and Finance Track

Innovation and Market Analysis Track

Efter utbildningen

Du kan efter utbildningen arbeta med att leda affärsutveckling, innovations- och/eller strategiska förändringsprocesser, inom etablerade såväl som nystartade organisationer Programmets internationella prägel ger goda möjligheter till en karriär utomlands. Programmet ger dig behörighet till forskarutbildning.

Examen

Programmet leder till Ekonomie Masterexamen (120 hp), huvudområde: företagsekonomi, specialisering: affärsutveckling och internationalisering.
Det är också möjligt att avsluta programmet efter ett år med Ekonomie Magisterexamen (60 hp), huvudområde: företagsekonomi, specialisering: affärsutveckling och internationalisering.
Båda examina är på avancerad nivå.

Anmälan och behörighet

Masterprogrammet i affärsutveckling och internationalisering, 120 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

Hösttermin 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Kandidatexamen med 75 högskolepoäng i företagsekonomi varav företagsekonomi A och företagsekonomi B 60 hp eller motsvarande. Det krävs att studenten har en bredd i ämnet och inte enbart högskolepoäng inom en av inriktningarna (dvs. ledarskap, marknadsföring, redovisning, finansiering). Företagsekonomi C 15 hp. Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (krav på svenska avser om utbildningen ges på svenska). Studenter som söker till våra program utan en färdig examen kommer att antas under förutsättning att de vid registrering kan uppvisa intyg på färdig examen.

Urval

I första hand antas sökande med resultat från GMAT (Graduate Management Admissions Test). Testresultatet måste skickas direkt från GMAC till International Office, Umea University, Umea School of Business UMEA, Sweden. I andra hand antas sökande utifrån antal högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (30-285 hp).

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 186 000 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-P2000

Anmälan

Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 april 2024.

Startar

Hösttermin 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Kandidatexamen med 75 högskolepoäng i företagsekonomi varav företagsekonomi A och företagsekonomi B 60 hp eller motsvarande. Det krävs att studenten har en bredd i ämnet och inte enbart högskolepoäng inom en av inriktningarna (dvs. ledarskap, marknadsföring, redovisning, finansiering). Företagsekonomi C 15 hp. Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (krav på svenska avser om utbildningen ges på svenska). Studenter som söker till våra program utan en färdig examen kommer att antas under förutsättning att de vid registrering kan uppvisa intyg på färdig examen.

Urval

I första hand antas sökande med resultat från GMAT (Graduate Management Admissions Test). Testresultatet måste skickas direkt från GMAC, vår institutionskod är 81Q-GG-68. I andra hand antas sökande utifrån antal högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (30-285 hp).

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 186 000 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-M2000

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 januari 2024. Du kan inte längre anmäla dig.

Byta till Umeå - senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst första terminen på ett program kan söka till senare del av program. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer på programmet. Även du som redan är student vid Umeå universitet, men vill gå ett annat motsvarande program, kan söka.

Sök senare del av det här programmet

Vanliga frågor

Ansvarig för programmet är Jessica Eriksson.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för programmet är:
Martina Sundqvist