Till umu.se

Här får du hjälp på vägen

Funderar du på om du ska studera på universitet? Vi har en hel del tips, råd och stöd att ge dig. Bland annat kan studievägledarna hjälpa dig att hitta rätt bland alla program och kurser.

Studievägledare

Boka en tid och få hjälp med att göra ett medvetet val, sammanfatta och utvärdera dina alternativ. Går du i gymnasiet kan du få bra hjälp av studievägledaren på din skola.
Studievägledning

Utbildningar

Kolla igenom olika universitets webbplatser för att bilda dig en uppfattning om vilka program eller kurser som finns. Börja gärna med att titta i vår katalog.
Program och kurser

Vem är jag?

För att kunna välja rätt måste du börja med dig själv. "Vem är jag, vad vill jag och vad kan jag?" Skriv ner dina starka och svaga sidor, prata med dina vänner och din familj. Gör ett test och boka in ett besök med en studievägledare.
Vad passar du som? (extern länk till Saco)

Informationsdagen

Besök Umeå universitet under Informationsdagen. Då presenteras ett stort antal utbildningar och du har chans att ställa frågor till både studenter, lärare och studievägledare.
Informationsdagen

Provläs

Anmäl dig till en fristående kurs som du tycker verkar intressant. Då lär du känna universitetet bättre och kan på så vis bilda dig en uppfattning om vad du kan läsa.
Alla fristående kurser


Sidansvarig: Kommunikationsenheten
2015-03-20

Drop in för studievägledning

Ordinarie öppettider:

Måndag-fredag 12.00-13.30

Förändrade öppettider:

Stängt alla helg- och klämdagar

Hitta till Infocenter