Arcum affilierade forskare Jing Helmersson rapporterar från Shanghai

Under maj 2019 representerade Arcum-affilierade Jing Helmersson, Förste forskningsassistent vid Institutionen för epidemiologi och global hälsa, Arcum vid två arktiska konferenser i Shanghai, Kina; 7th China-Nordic Arctic Cooperation (CNARC) Symposium 2019 under 8-9 maj vid Shanghai Ocean University, och Arctic Circle China Forum under 10-11 maj vid Shanghai Science and Technology Museum.

CNARC symposierna startade år 2013 och hålls en gång varje år i maj. Det har alternerat mellan Kina och ett av de nordiska länderna. Det sjunde CNARC symposiet var organiserat av Shanghai Ocean University (SHOU) och Polar Research Institute of China (PRIC) med temat Arctic Fisheries, Polar Silk Road, and Sustainable Development Practices.

Umeå valdes till att hålla nästa CNARC symposium under 2020 med temat Monitoring and Observing the Arctic: Creating Knowledge for the Future efter att Jing gave en presentation om Umeå Universitet vid CNARCs Assembly Meeting för medlemsinstitut. Mötet beslutade också att utse Peter Sköld, föreståndare vid Arcum, till vice director för CNARC.

Affilierad forskare

Personalbild Jing Helmersson Jing Helmersson Forskningsassistent, förste

Läs mer om Arcum

Arktiskt centrum

Umeå universitet har en rik och tvärvetenskaplig arktisk forskningsagenda som innefattar samtliga fakulteter.

Om Arcum

Centrumbildningen vid Umeå universitet fokuserar på arktisk forskning

På gång hos oss

Läs om vad som är aktuellt hos oss på Arcum