På gång hos oss

Arktiskt centrum vid Umeå universitet är den samlande kraften för arktisk forskning i Sverige samt en aktiv part i internationell forskning och debatt inom fältet. Detta innebär bland annat att Arcum ska fungera som en mötesplats för forskare, lärare och studenter med koppling till det arktiska samt arrangera seminarier och konferenser inom ämnet. Dessutom innebär uppdraget att ha en nära samverkan med motsvarande internationella aktörer.

Nya publikationer med arktiskt tema

Ett urval av de senaste publikationerna med arktiskt/nordligt tema vid Umeå universitet.

Arcums Nyhetsbrev

Ett par gånger per termin skickar Arcum ut nyhetsbrev till våra affilierade forskare. Läs dem här!

Umeå Arctic Seminar

Arcums seminarieserie presenterar olika teman och ämnen med fokus på Arktis.

Inbjudan om affiliering till Arcum

Som affilierad till oss får du en möjlighet att fördjupa och bredda det arktiska perspektivet i din forskning