Huvudmenyn dold.

Nature och Nature Research journals

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera dig open access utan kostnad i tidskrifter från Nature och Nature Research journals. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Springer Nature. Detta gäller för open access-publicering i tidskriften Nature och tidskrifter som ingår i Nature Research journals. Avtalet omfattar inte övriga Nature-tidskrifter, Nature Protocols eller Nature Reviews journals.

För Nature Academic journals, se avtalet för Springer Compact.

Villkor som gäller för avtalet

• Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den bidrar till att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Avtalet gäller för artikeltyper som kategoriseras som ”original paper” (analysis, article, letter, brief communication, registered report, resource och technical report).

Mer information och kontakt

Rabatter för open access-publicering

Bibliotekets avtal täcker publiceringsavgiften helt eller delvis för ett stort antal tidskrifter.