Huvudmenyn dold.

PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences)

Du som är forskare vid Umeå universitet får rabatt på publiceringsavgiften vid open access-publicering i tidskriften PNAS. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften är rabatterad via ett avtal mellan biblioteket och PNAS. När du väljer att publicera dig under en CC BY-NC-ND-licens betalar du en rabatterad APC-avgift (Article Processing Charge) på 2000 US-dollar istället för 2500 US-dollar. Om du väljer en CC BY-licens ges ingen rabatt och kostnaden är 2200 US-dollar.

Villkor som gäller för avtalet

• Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den bidrar till att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Du kan välja mellan att publicera open access under en CC BY-NC-ND-licens till ett rabatterat pris eller under en CC BY-licens till ordinarie pris.
  • En ”page charge” som inte är rabatterad tillkommer utöver APC-avgiften.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på PNAS hemsida:

PNAS open access

Mer information och kontakt

Rabatter för open access-publicering

Bibliotekets avtal täcker publiceringsavgiften helt eller delvis för ett stort antal tidskrifter.