Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 maj 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

För medarbetare

(Uppdaterad 13 maj kl. 15.07) Umeå universitet uppmanar medarbetare att i överenskommelse med närmsta chef helt eller delvis arbeta hemma med de arbetsuppgifter som är möjliga att utföra på distans. Medarbetare som upplever symptom – även lindriga – ska stanna hemma och uppmanas undvika sociala kontakter.

Medarbetare över 70 år uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och begränsa sina nära kontakter med andra, och därmed undvika besök på universitetets campus.

Distansarbete

Umeå universitet har från och med den 23 mars uppmanat sina anställda att i överenskommelse med närmaste chef helt eller delvis arbeta på distans med de arbetsuppgifter som är möjliga att utföra utanför arbetsplatsen. Det är i dagsläget svårt att bedöma hur länge rekommendationen kommer att gälla.

Ingen utlysning av resestipendier innan augusti

Från och med den 7 april rekommenderas alla till Umeå universitet anknutna stiftelser (inkl. Kempestiftelserna), att inte lysa ut några resestipendier innan augusti-september. Ny rekommendation om utlysning tas om det då fortfarande råder rekommendationer mot resor.